Pieksämäki – Toiminta

Vuosiohjelma koostuu erilaisista teemoista mm. yritysvierailuista, tutustumisista sekä virallisista kokouksista. Klubin jäsenmäärä on 37.

Alusta alkaen klubimme on noudattanut IW:n pääperiaatteen mukaista ystävyys- ja palvelutehtävää. Varoja on kerätty mm. järjestämällä hyväntekeväisyyskonsertteja, visailuja, kirpputoreja ja arpajaisia.

Pieksämäen Rotaryklubin kanssa yhteistyö on muodostunut perinteeksi. Jokavuotinen yhteinen varainhankinta on ollut vastantekotalkoot. Vastat myydään joulunalusviikolla. Rotareitten kanssa on toteutettu myös kirpputoreja ja tehty mainoslehteä.

Lahjoitamme varoja vuosittain niin kansallisesti kuin myös paikallisella tasolla. Huomattavimmat lahjoitukset viime vuosina ovat olleet mm.vanhusten palvelutaloon hankittu piano ja Alavan sairaalaan lastenosastolle hapenmittauslaite. Klubi jakaa vuosittain opiskelijoille stipendejä ja tukee erilaista lasten ja nuorten toimintaa.

” LEAD THE CHANGE – JOHDA MUUTOSTA”  2020-2021

Joudumme peruuttamaan kaikki kevääksi suunnitellut kokoontumiset vallitsevan korona-tilanteen vuoksi.

Vallitsevan hankalan korona-kauden aikana olemme kokoontuneet harvoihin jäseniltoihin turvallisuudesta huolehtien. Tapaamisissa olemme kuitenkin keränneet pienillä arpajaisilla varoja eri avustuskohteisiin. 

Kaudella 2020 – 2021 teemme lahjoitukset seuraaviin kohteisiin:

Lapset: Lahjoitimme Joulupuu keräykseen rahaa ja lisäksi 20 kpl kirjoja esikoululaisille jaettavaksi. 

Nuoret: Pieksämäen Lukion oppilaille lahjoitamme 2 kpl 50 €:n suuruisia stipendejä jaettavaksi keväällä 2021. Pieksämäen Ammattiopiston opiskelijoille lahjoitamme myös 2 kpl 50 €:n stipendejä, joista toisen lahjoitamme maahanmuuttotaustaiselle opiskelijalle. 

Terveydenhuolto: Lahjoitamme Saimaan Syöpäyhdistyksen Pieksämäen osaston toimintaan Syöpäyhdistyksen huhtikuun varainhankinta-kampanjaan. 

Sosiaalitoimi: Lahjoitimme syksyllä Pieksämäen Seurakunnan Diakoniatyöhön jäsenillassa kerätyn kolehdin. 

Avustajakoirat: Möimme opaskoira ”WiseNose”- joulukortteja Kansallisen IW-toiminnan keräykseen. 

Vanhukset: Kevään 2021 aikana annamme aineetonta avustusta yksinäisille vanhuksille puhelinsoittojen avulla. Puhelinsoitot organisoidaan Neuvokkaan toimesta ja vapaaehtoistyönä jäsenemme ottavat yhteyttä vanhuksiin. 

Toivomme kaikki että uusi kausi 2021 – 2022 voidaan aloittaa iloisen jälleennäkemisen toivossa! 

Suunnitelmissa on piirikokous Pieksämäelle lokakuussa 2021! 

1.8.2021 Jäsenemme, Hiustaiteilija Sirkka Seppäsen 50-vuotis taiteilijajuhla Veturitalleilla

Pariisin taivaanalla – konsertin juonsi opettaja Asko Hankilanoja. Konsertissa esiintyivät Jorma Uotinen ja Jyrki Anttila. Kiitos Sirkalle ihanasta konsertista! IW-siskoja oli runsaasti paikalla. Presidentit Anja Manninen ja Anna-Maija Puolakkainen ojensivat onnittelukukat Sirkalle, Jormalle ja Jyrkille.

Vitjojen vaihto suoritettiin yhdessä rotareiden kanssa Ysimajoilla 30.6.2021. IW-Presidentti 2020-2021 Anna-Maija Puolakkainen luovutti vitjat ensi kauden presidentille, Anja Manniselle. Kiitos Anna-Maijalle menneestä kaudesta ja Onnea Anjalle tulevaan kauteen! Jäsenet odotamme innolla alkavaa syksyä ja tapaamisia.

2.2.2021 VAALIKOKOUS Ravintola Ukko Bistro&Delissä

Presidentti Anna-Maija Puolakkainen johti kokousta mallikkaasti ja teimme seuraavat henkilövalinnat ensi syksylle ja keväälle 2022:

Presidentti: Anja Manninen, varapresidentti: Paikka auki, sihteeri: Saara Räisänen, Taloudenhoitaja: Tuula Nenonen, Klubimestari: Sirkka-Liisa Talotie, Jäsen: Minna Tepponen, Viestintävastaava: Anneli Miettinen

6.10.2020 olimme Pieksämäen kaupungin puutarhuri Henna Järvisen vieraana. Henna on tehnyt kaupunkimme rannasta todella viihtyisän! Näimme kuvia rannan työvaiheista.

Syksyn toiminta aloitettiin vuosikokouksella Järjestötalolla 1.9.2020.

Hallitus kokoontui presidentti Anna-Maija Puolakkaisen kotona toimintakauden aluksi. Kuvassa sihteeri Saara, IT-vastaava Anneli, rahastonhoit. Tuula, Anna-Maijan mies Erkki, presidentti Anna-Maija, Klubi-mestari Lea sekä jäsen Arja.

“YHDESSÄ ONNISTUMME”    2019 – 2020 

15.2.2020 Itäisten klubien kokoontuminen Pieksämäellä

Kiitos Joensuu, Kuopio, Jyväskylä ja Pieksämäen omat jäsenet!

Piirin puheenjohtaja Pia Helkiö Ukko Bistro & Delissä pidetyssä kokouksessa.

“Linja-autossa on tunnelmaa” matkalla Vaalijalaan.

Satu Varpainen esitteli Sateenkaaren-koulua vieraille.

Pieksämäen Klubin presidentti Satu Kauhanen.

Kulttuurikeskuksessa Päivi Majoinen esitteli Poleenin toimintaa.

4.2.2020 Vaalikokous Yritystalossa. Ravitsemusterapeutti Outi Saarinen luennoi terveellisestä ruokavaliosta. Luennon ja kokouksen välissä nautimme terveellisen ja maukkaan salaatti-illallisen!

7.1.2020 Kevätkauden aloitus Hätäensiapu-koulutuksella.

Kouluttajana oli SPR:n ensiapukouluttaja Marja-Liisa Kähkönen. Mukana oli oman IW-klubimme jäseniä ja Zonta-kerholaisia.

17.12.2019 Pieksämäen klubin perustajajäsen Maiju Laakso 80 vuotta!

Pieksämäen IW-klubi Onnittelee aktiivista ja iloista Maijua!

5.11.2019 Jäsenilta Häkkilän tilalla

Talon isäntä, Terho Häkkinen, kertoili jännittäviä Hämärähetken-tarinoita. Ennen vanhaan näitä tarinoita kerrottiin television katselun sijaan. Tarinat kulkivat talosta taloon ja matkalla jännitys luonnollisesti lisääntyi….

1.10.2019 IW-klubimme vieraili Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa. 

“Koko kansan olohuoneessa on katto korkealla ja kynnys astua sisään matalalla.” Paikkakuntamme ylpeys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Inner Wheel -klubi oli kuuntelemassa Poleenin johtajan Päivi Majoisen esittelyä talosta.

3.9.2019 Vuosikokous pidettiin Hotelli Savonsolmussa. Paikalla oli parikymmentä jäsentä suunnittelemassa tulevan kauden ohjelmaa. Olemme saaneet kaksi uutta jäsentä joukkoomme, Arja Kauppisen ja Tuula Vuoren, tervetuloa!

KIITOS ANJA-PRESIDENTILLE MENNEESTÄ KAUDESTA JA MENESTYSTÄ TULEVAAN KAUTEEN SATU KAUHASELLE!

HYVÄÄ JA RENTOUTTAVAA KESÄÄ KAIKILLE JÄSENILLE!

26.6.2019 VITJOJEN VAIHTO

Presidentti Anja Manninen luovutti vitjat tulevan kauden presidetti Satu Kauhaselle. Kuvassa vas. Anja Manninen, Satu Kauhanen, Tuula Karvinen ja Lea Pailamo.

21.5.2019 Jäsenilta Wanajan Kukossa. Kiitämme maukkaista tarjoiluista!

Seija ja Jarno Wanajan Kukon omistajat
Energiset naiset Power4Life-liikuntakeskuksessa 2.4.2019
29.3.2019 Hyväntekeväisyyskonsertin tuottto lahjoitettiin Nuori Kirkko Ry:lle Pisara-leirin tukemiseen
 

5.3.2019  Kokous Ukko Bistro & Deli-ravintolassa yhdessä Zonta-kerhon kanssa. Yhteistyöllä järjestetty konsertti tuotti mukavasti. Kiitos kaikille mukana olleille! Yhteistyöllä saadaan paljon hyvää aikaan.

17.2.2019 Järjestimme hyväntekeväisyyskonsertin yhdessä Pieksämäen Zonta-kerhon kanssa. Konsertissa esiintyivät Kontiopuiston koulun kuoro, Ihannaiset-naiskuoro sekä Maria Lund säestäjänä Arto Piispanen. Konsertin tuotto lahjoitettiin Pisara-suurleirin  äitien ja tyttärien ohjelmaan. Leiri pidetään Partaharjun leirikeskuksessa.

5.5.2018 Pieksämäen IW-Klubi vieraili yhdessä Rotareiden kanssa Pyhän Georgios Voittajan kirkkoon Joroisissa. Ruokailimme ja tutustuimme Tsasounaan. Oli mielenkiintoinen retki!

Pieksämäen IW klubin presidentti Tuula Karvinen, perustajajäsen Maiju Laakso ja viestintävastaava Anneli Miettinen vierailivat Pieksämäen Nuorisotoimen tiloissa 21.3.2018. Lahjoitimme rahalahjoituksen syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseen. Pieksämäen Nuorisotoimi tekee ansiokasta nuorisotyötä yhteistyössä eri nuorisohankkeissa toimivien kanssa auttamalla nuoria eri tavoin. Nuorissa on tulevaisuus ja toivomme että jokainen nuori löytäisi oman polkunsa elämään! Kuvassa mukana myös lasten ja nuorten hyvinvointikoordinaatori Seija Laitinen ja nuorisotyöntekijä Inka Karjalainen.