Piirin puheenjohtajan kesäkirje

Hyvät ystävät, IW-sisaret!

Kurkotetaan korkealle, tehdään ihmeitä oli päättymässä olevan kauden 2022–2023 teema. Onnistuimmeko toiminnassamme tuon muistaen ja tehden, sitä voi jokainen itsekseen tai yhdessä miettiä. Minun mielestäni onnistuimme osittain. Klubien toiminnassa oli paljon hyvää tekemistä ja yhdessä olemista koronavuosien jälkeen. Kansallisen Neuvoston kanssa yhteistyö tiivistyi, ainakin tieto KN:n toiminnasta lisääntyi, mikä klubeissa ja piirissä koettiin positiivisena. Kiitos KN:n puheenjohtajalle ja hallitukselle siitä.

Syksyn piirikokouksessa esitin huoleni uusien jäsenten saamisesta ja klubien toiminnan jatkumisesta. Jäsenten vanheneminen on vaikuttanut paljonkin klubien toimintaan. Aktiivisia toimijoita vastuutehtäviin on vaikea saada. Näin ollen samat henkilöt ovat joutuneet olemaan hallituksessa useita kausia ja klubien lopettamisesta on puhuttu. Uuden kauden aloittaessa piirissämme on kaksi klubia vähemmän kuin kauden alkaessa.

Klubivierailuilla näin paljon hyvää, esimerkillistä toimintaa ja yhdessä tekemisen iloa. Kuulin todella hienoista toimintatavoista ja siitä, miten toimintaa voidaan keventää niin, että klubitoiminta voi jatkua. Kiitos klubeille, että sain vierailla ja nähdä jäseniä mukavissa tunnelmissa. Klubeissa tehdään siis ihmeitä pidettäessä toimintaa aktiivisena ja ystävyyttä vaalien. Jospa voisimme jakaa tietoa toisillemme entistä enemmän ja saada siitä voimaa omaan toimintaamme. Piirin toiminnassa kahden virallisen piirikokouksen lisäksi vapaamuotoisemmat tapahtumat voisivat sittenkin olla niitä, joista olisi iloa. Tällaisia en itse järjestänyt, ehkä olisi pitänyt.

Kevät oli aika raskas, kun saimme tehtäväksi miettiä piiritason ja koko Suomen IW-toiminnan tilannetta vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Saimme KN:n nimittämään työryhmään omasta piiristämme puheenjohtajan Kuopiosta ja jäsenen Nastolasta. Tuula ja Tarja, kiitos, että suostuitte tehtävään. Teillä on tietoa nykyisestä tilanteesta ja näkemystä siitä, millaisen organisaation tukemana voisimme IW-toimintaa yhdessä jatkaa. Uskon, että klubit ja piiri ovat tarvitessanne tukenanne.

Uusi toimintavuosi uusine haasteineen alkaa tällä viikolla. Omasta puolestani kiitän Kansallista Neuvostoa hyvästä yhteistyöstä ja avoimuudesta. Samoin kiitän piirihallitusta, jonka kanssa hyvä yhteistyö on ollut korvaamatonta. Ullalle erityiskiitos siitä, että jaksat muistuttaa Inner Wheelin perustehtävästä ja ajatuksesta. Ystävyys kantaa, sitä vaalimalla teemme ihmeitä. Piirin uusi puheenjohtaja Anja, saat tukemme piirihallituksessa ja luotsatessasi toimintaa nyt alkavana toimintakautena. Onnea työhösi!

Keskikesän juhla, juhannus on vietetty. Täällä Pohjois-Karjalassa se oli sateinen, mutta silti lämmin. Lämpimät ovat myös ajatukseni miettiessäni kaikkia teitä IW-ystäviä ja klubejanne, joille toivon hyvää jatkoa, iloa ja voimia uusiin haasteisiin!

Rääkkylän mökillä lämpimänä kesäpäivänä 27.6.2023
Marjatta, piirin 139 väistyvä pj