IW Nastola – Kuvia ja tarinaa toiminnasta

 05-2024  Retki Pulsan asemalle ja Wolkoffin talomuseoon                                                                            

Toukokuisena lauantaina oltiin taas isolla joukolla liikkeellä. Lakkapään bussi vei 24 iwläisestä ja heidän ystävistään koostuneen ryhmän ensin Pulsan rautatieläiskylään.  Kylä syntyi vuosina 1867-1870 rakennetun Riihimäki-Pietari -radan asemanseudulle ja sen päärakennus on vuodelta 1869. Nyt Pulsan asemalla on viehättävä kahvila, kaksi pientä sisustusmyymälää ja majoitustoimintaa rautatieläisten entisissä asunnoissa.                                                  Ystävällinen yrittäjäpariskunta otti meidät lämpimästi vastaan tutustumiskäynnille ja saimme kuulla värikkään katsauksen aseman historiasta nykypäivään asti.  Itsetehdyt, herkulliset leivonnaiset maittoivat kahvikupposen kera.

 

Toinen matkakohteemme oli Wolkoffin talomuseo Lappeenrannan keskustassa. Museo on kaupungin vanhimpia säilyneitä puurakennuksia ja siksi se on ainutkertainen pala Lappeenrannan historiaa. Talo on rakennettu vuonna 1826 ja noin 50 vuotta myöhemmin sen osti venäläisestä maaorjasta kauppiaaksi edennyt Ivan Wolkoff.  Sukua ehti asua rakennuksessa lähes neljä sukupolvea, ja vuonna 1986 perikunta lahjoitti sen museokayttöön.  Ortodoksinen kulttuuri ja suvun venäläinen tausta ovat talomuseossa vahvasti esillä. Monet kodin esineet kertovat Wolkoffien keskeisestä asemasta Lappeenrannan historiassa.            Kotimatkalla piipahdettiin vielä Pentikin outletissä Kuusankoskella.

 

 

04-2024 Eana Center

Vietimme rentouttavien hoitojen iltaa uusiin tiloihin muuttaneessa Eana Centerissä, Lahden Vesijärvenkadulla. Ystävällinen vastaanotto ja opiskelijoiden taitavat kädet toivat hyvää mieltä kaikille. Tarjolla oli pää-niskahierontaa, väriä kulmiin ja ripsiin ja käsiin pehmentäviä aineita – kullekin valintansa mukaan. Kun puolet ryhmästä oli hoidoissa, toinen puoli kuunteli neuvoja ja vinkkejä mm. kasvojenhoidosta. Meille esiteltiin erilaisia tuotteita, ja ostettavaksi löytyi esim. tähän aikaan tarvittavaa auringonsuojavoidetta ja paljon muuta. Hienoa näissä uusissa tiloissa on, että jokaiselle asiakkaalle on yksityinen huone hoidon aikana. 
 
 

 

03-2024 Merkittäviä suomalaisnaisia eri aloilta

Kokoonnuimme kansainvälisenä naistenpäivänä, jota on YK:n julistamana vietetty vuodesta 1975 alkaen.  Päivän kunniaksi Kaija esitti laatimansa monipuolisen koosteen eri alojen merkittävistä suomalaisnaisista. Esillä oli joukko määrätietoisia ja lujatahtoisia naisia mm. arkkitehtuurin (Wivi Lönn, Aino Aalto), kirjallisuuden (Minna Canth, Tove Jansson), musiikin (Aino Acté, Kaija Saariaho), yhteiskunnallisen vaikuttamisen (Miina Sillanpää, Helvi Sipilä, Elisabeth Rehn, Riitta Uosukainen), koulutuksen (Lucina Hagman, Maiju Gebhart), kuvataiteen (Helene Schjerfbeck), lääketieteen (Leena Peltonen-Palotie), teologian (Irja Askola) ja urheilun (Siiri Rantanen, Marja-Liisa Kirvesniemi) alalta. Järjestöjä ja liittoja, jossa näitä naisia on ollut vaikuttamassa ovat esim.  YK, SPR, WWF, Zonta, Martat, Ensikodit, Suomen Partiolaiset ja Työtehoseura.      Lämmin kiitos hienosta esityksestä Kaijalle.
       

02-2024 Tavaramerkit tekoälyn aikakaudella, ja vaalikokous

 

Hankenin  yliopiston tohtorikoulutettavalla ystävällämme Veralla oli mielenkiintoista kerrottavaa aiheesta Tavaramerkit tekoälyn aikakaudella. Esitelmä avasi jokaiselle 18 koolla olleesta uusia näkökulmia ja antoi paljon pohdittavaa. Tässä muutamia poimintoja:

Tavaramerkit eli brändit erottavat tavarat tai palvelut jonkin toisen yrityksen tavaroista tai palveluista.  Tavaramerkkejä koskevat säädökset suojaavat tunnettuja tavaramerkkejä kolmentyyppisiltä haitoilta ja loukkauksilta:

1. Vesittäminen = tavaramerkin erottamiskyvylle aiheutuvat haitat. Kielletty esim. Rolls Royce -ravintola                                                                                                                                                2. Pilaaminen tai tahraaminen = tavaramerkin maineelle aiheutuvat haitat. Kielletty esim.      Red Bull -pesuaine                                                                     ´                                                       3. Vapaamatkustus tai siipeily = tavaramerkin erottamiskyvyn tai maineen epäoikeutettu hyväksikäyttäminen. Kielletty esim. Louis Vuitton -käsilaukku näyttävästi esillä automainoksessa

Tekoäly on mukana jokaisen elämässä, vaikkemme sitä huomaisikaan.  Sanotaan, että se antaa kaikille mahdollisuuksia ja vähentää uhkia. Arki on tekoälyn ansiosta helpottunut monin tavoin, kun asioita ei lähdetä hoitamaan omaa tietokonetta tai puhelinta kauemmas. Ja miten helpoksi ja nopeaksi onkaan mm. nettiostosten tekeminen tullut, kun tekoälyn luomat ”avustajat” –  hakukoneet ja nettimarkkinat – hakevat meille valmiiksi merkkejä ja malleja tuotteista, jota olemme aikeissa ostaa.

Niin näppärä kuin tekoälyn tarjolle tuoma tuotemerkkivalikoiman listaus onkin, se myös ohjailee meitä, kun valitsemme tuotteita ja teemme ostopäätöksiä. Tekoäly voi vaikuttaa esim. siihen, että näemme vain rajoitetun määrän tavaramerkkejä. Kymmenien merkkien sijaan esille tuleekin ehkä vain alle kymmenen. Muitakin vaikutusmahdollisuuksia tekoälyllä on.                      Voinko olla varma, ettei tekoäly ”boikotoi” joitakin tavaramerkkejä? Ohjaako tekoäly valintaani jonkun tietyn merkin hyväksi? Kuka kantaa vastuun, kun tekoäly ohjaa valitsemaan tavaramerkkiä loukkaavan tuotteen tai palvelun? Ovatko ostopäätökseni enää minun tekemiäni?

Pää pullollaan Veran esitelmän herättämiä ajatuksia siirryttiin vaalikokoukseen. Mirja toimi puheenjohtajana ja veti hyvin valmistellun kokouksen rivakassa tahdissa läpi.  Ensi kaudella presidenttinä on Tarja ja sihteerinä Kaija.                                                                                                  

 

01-2024 IIW-päivän ateria                                                                                            

Uusi vuosi aloitettiin juhlistamalla satavuotiasta IW-järjestöä Viikinkiravintola Haraldissa. Koolla oli 14 jäsentä ja ruoka mitä mainiointa – seurasta puhumattakaan.

Haraldin kertomaa:  Mieluisin ääni, jonka Harald tiesi, oli suuren kellon kilistys ja Helgan huuto: ”Syömään”. Pesulla vaan piti ensin käydä, siitä oli Helga kovin tarkka ja syödessä piti vielä käyttää outoja välineitä. ”Olisit saanut jättää nämä Frankkien maasta tuliaisiksi tuomatta”, mutisi Thor Turskanaama tuskastuneesti Haraldille, kun haarukalla silmäänsä osui. ”Sormin minäkin haluan jatkaa”, säesti Olof Heikkomieli ystäväänsä. (Ote ravintolan menusta)
12-2023 Vierailu Kinnarin tilalla                                                                                Vierailumme Kinnarin tilalla Hollolassa oli  mukava ja lämminhenkinen. Meitä oli mukana 12 jäsentä. Talon isäntä, kansanedustaja Teemu Kinnari oli meitä vastassa ja viettikin kanssamme koko vierailun ajan ja hänen vaimonsa Terhi ennätti mukaan illan päätteeksi.                                  Teemu Kinnari kertoi edustavansa 14. sukupolvea tilan johdossa. Vuodesta 1667 eli yli 350 vuoden ajan on hänen sukunsa viljellyt näitä maita. Kinnari esitteli meille kauramyllyn toimintaa ja historiaa sekä myös tulevaisuudennäkymiä. 

Rehtiä makua pellosta pöytään on osuva slogan. Moni meistä oli jo aiemmin tutustunut tilan ”hittituotteeseen” eli höyryttämättömiin kaurahiutaleisiin, joista todellakin tulee pehmeänmakuista puuroa ja nopeasti.  Nyt hiutalepussit löysivät tiensä myös monen uuden kokeilijan ostoskassiin. Kahviossa otimme iltakahvit ja teimme ostoksia, muutakin kuin kaurahiutaleita. Tarjolla oli erilaisia tilan omia tuotteita, tummaa ja vaaleaa glögiä, mustikkahilloa, ruispipareita, tuplasuklaacookieita, valkosuklaa-taatelipipareita ynnä muita herkkuja. Suosittuja joululahjoja ovat myös lahjasalkut, joita oli erikokoisia, eri tuotteilla täytettyjä tai ihan oman mielen mukaan räätälöityjä.

Kinnarin pariskunnalla kyllä on töitä riittämiin, eduskuntatyön ohella Teemusta on rentouttavaa hoitaa tilan askareita, aamuvarhaisella ensin puuro tekeytymään, koirat lenkille jne. Perjantaina, kun me puoli kahdeksan jälkeen teimme lähtöä kotiin, heillä valmistauduttiin lähtemään Lahden Joulutorille myyntikojua täyttämään.

Mainittakoon vielä, että lauantaina, ennen kuin presidenttimme oli ehtinyt laittaa meidän puolestamme kiitoksia miellyttävästä illasta, Terhi Kinnari kiitti meitä vierailustamme !

   

11-2023 Joulumyyjäiset kirkonkylän koululla

Klubimme uusi aluevaltaus oli osallistuminen myyjäisiin, jotka järjestettiin kirkonkylän alakoululla. Näyttävä myyntipöytä, puolapuihin ripustetut kranssit ja naulakon led-valopallot houkuttelivat kiitettävästi asiakkaita, ja saimme kerätyksi hyvän potin lahjoitettavaksi vähävaraisille tulevana jouluna. Kokemus oli niin hyvä, että joulumyyjäisistä päätettiin kertaheitolla tehdä perinne.

11-2023 Pikkujouluherkkuja ja askartelua 

Syyskauden toiseksi viimeistä klubi-iltaa vietettiin seurakuntatalolla kokkauksen ja askartelun merkeissä 16 jäsenen voimin. Vappu oli taas kerran nähnyt suuren vaivan ja suunnitellut tehtävää meille kaikille. Tällä kertaa valmistettiin pientä suolaista purtavaa illanistujaisiin. Tuula oli tuonut askartelutarvikkeita ja ne olivat myös kovassa käytössä. 

Perustajajäsentämme Tarjaa onniteltiin syntymäpäivän johdosta ja hän oli meille yllätykseksi taikonut täytekakun jälkiruokakahvin kera nautittavaksi.

  
10-2023  Tyttöjen päivän kävelytempaus ja tikkupullaa nuotiolla
 

 

10-2023 Pokka pitää          Syksyn teatteriretkemme suuntautui tänä vuonna Tampereelle, Komediateatteriin. Pokka pitää -näytelmää katsomaan ja nauruhermojaan kutittelemaan lähti Nastolasta 38-henkinen joukko klubin jäseniä ja heidän ystäviään.
 09-2023 Vuosikokous ja tutustumista IW:n verkkosivuihin              Vuosikokoukseen osallistuneiden määrä oli iloinen yllätys, kun 33:stä jäsenestämme oli paikalla 15. Vappu nuiji hallituksen hyvin valmistelemat asiat pöytään reippaaseen tahtiin. Toinen ilon aihe oli saada luovuttaa IW-merkki uusimmalle jäsenellemme. Lämpimästi tervetuloa, Päivi. Kahvittelun jälkeen seikkailtiin Inner Wheelin kansainvälisillä, kansallisilla, piirin sekä oman klubimme nettisivuilla Mirjan toimiessa esittelijänä. Berliinin-matkan valokuvakirjaa, jonka Tummeli oli koonnut, katseltiin innolla.

 08-2023 Syyskausi alkoi saunoen                                                           Aloitimme toiminnan tutuksi tulleella saunomis- ja rupatteluillalla Luomaniemessä. Koolla oli 14 jäsenen joukko, joka saunan ja uimisen jälkeen herkutteli salaatilla ja makoisilla kahveilla. Mirja esitti napakan yhteenvedon klubimme nyt alkaneen syyskauden ohjelmasta, hyväntekeväisyysvarojen keruusta, jäsentilanteesta ja -hankinnasta, yhteistyöstä jne – unohtamatta katsausta piirin ja IIW:n asioihin. Jäsentilanteen todettiin olevan hyvä; meitä on yhteensä 33. Vappu toimii piirin varapuheenjohtajana ja Tarja on jäsenenä organisaatiomuutostoimikunnassa. Sinnikäs IW Nastola toimii vireästi ja voi hyvin!
06-2023 Matka Berliiniin                                                                                      Berliinin matkamme kesäkuussa (9.-12.6.2023) sujui mukavasti ja suunnitelmien mukaan. Loppujen lopuksi meitä oli 13 matkalaista, joista 8 klubimme jäsentä. Lakkapään bussilla lähdimme perjantaiaamuna kentälle ja sieltä nopeasti sujuneen lähtöselvityksen jälkeen oli lento uudelle Berlin-Brandenburgin kentälle. Kentältä suunnistimme S-Bahnilla kohti majapaikkaamme hotelli Abba Berliiniä. Ravintola Caponessa nautitun hyvän aterian jälkeen jaksettiin käydä kävelyllä sekä ikkuna- ja vähän muillakin ostoksilla mm. tavaratalo KaDeWe:ssä.                                                                                                                                                             Lauantai oli pyhitetty nähtävyyksille. Hop on/Hop off -bussi oli erinomainen ratkaisu. Kyydistä voi hypätä pois, missä kohdin halusi jäädä katselemaan nähtävyyksiä, ja nousta sitten seuraavaan. Suosittuja pysähdyspaikkoja olivat Brandenburgin portti, East Side Gallery (pätkä jäljellä olevaa Berliinin muuria, jossa on nyt eri taiteilijoiden töitä, mietelauseita ym.), Valtiopäivätalo, Voitonpylväs (Siegessäule) jne.                                                                                       Sunnuntain yhteinen ohjelmamme oli Berliinin klubilaisten tapaaminen ravintola Zollpackhofissa. Berliiniläisistä olivat paikalla presidentti Pia, kv. asioiden hoitaja Siggi sekä jäsen Antje. Erilaisten yhteensattumien vuoksi moni, joka olisi meitä halunnut tavata, oli poissa Berliinistä tuolloin. Tulevan kauden presidentti Patricia jo laittoi viestiä, että varmasti tavataan, ellei ennen, niin ainakin Eurooppa-Rallyssa Helsingissä vuonna 2025.                                                           Maanantaina oli pitkälle iltapäivään  varattu aikaa ostoksiin ja kaupunkiin tutustumiseen oman mielen mukaan. Hyviä suklaita löytyi, samoin monella oli Ulla Popkenin tuotteita kassissa, Mephiston sandaalit ym. hankintoja näkyi myös yhdellä jos toisella olevan.                  Kentälle siirryimme ”laiskuuttamme” ja ajan säästämiseksi kahdella tilataksilla.                                                                                                                                                           

                                                   Kuvissa: IW Berlin Mitten Siggi ja Pia, kaikki matkalaiset ravintola Zollpackhofissa, Abba-hotellin aulan naisparlamentti, Capone-ravintolassa, Hop on-Hop off -lippujen osto, Mirja ja Berliinin karhu, Valtiopäivätalo, Brandenburgin portti

05-2023 Lahden ja Nastolan klubien yhteinen ilta Pajulahdessa        Kokoonnuimme Pajulahteen kahden klubin yhteiskokoukseen perjantaina 5.5.2023. Piirin puheenjohtaja Marjatta Haapaniemi Joensuusta kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Osallistujia oli yhteensä 12.  Aloitimme  liikunnanohjaaja Elina Immosen johdolla, nimikkeellä  ”kevyttä kehonhuoltoa”.  Kehonhuoltosessiosta siirryimme iltapalalle Saari-kabinettiin.               Piirin puheenjohtaja sanoi, että hänen tärkein tehtävänsä tällä vierailulla oli saada yksi jäsen meidän piiristämme organisaatiomuutosta tutkivaan/suunnittelevaan työryhmään. Pitkän keskustelun jälkeen meiltä tehtävään lupautui Tarja.  Kiitos Tarja!  Marjatta Haapaniemen puheenjohtajavuoden katsauksen jälkeen pidimme arpajaiset, joissa voittoja oli kymmenkunta eikä ketään velvoitettu tuomaan seuraavalle kerralle uutta palkintoa.
  
      
04-2023  Kaijansinkon puutarhalla                                                                     Huhtikuinen perjantai-illan vierailu Kaijansinkon puutarhalla oli hyvin onnistunut. Saimme paljon tietoa kukista, yrteistä sekä itse yrityksestä. Esittelijämme Kati Kaijansinkko edusti kolmatta sukupolvea yrityksessä, joka on toiminut lähes viisikymmentä vuotta. Toimintaa laajennetaan koko ajan; tällä hetkellä viljelypinta-alaa on noin 9000 neliömetriä. Asiakkaiden toiveesta he aloittivat kesäkahvilatoiminnan vuonna 2014.                                                                Linkistä löytyy puutarhan esite, kannattaa klikata auki!  Tuotteet – Kaijansinkon Puutarha  

 

03-2023  Pääsiäisruokia porukalla                                                                         Kolmetoista kokkia hääri seurakuntatalon keittiössä valmistamassa ’master chef’ Vapun ohjauksella pääsiäisruokia.  Kolmetoista ei ainakaan tällä kertaa ollut epäonnen luku; kaikista ruokalajeista tuli oikein maistuvia ja annokset olivat lisäksi kauniita. Kaikkea tätä teimme: Vihersalaatti+passionvinegretti, hernesosekeitto, kurkku-limettilohi, karitsapyörykät, tomaatti-punaviinikastike karitsan jauhelihalle, duchesse-perunat, lakkakiisseli. Nauru repesi, kun huomattiin, että kiisselin koristeiksi aiotut marengit olivat saaneet alleen ’lentävän leivinpaperin’, ja puoliksi paistuneita marenkeja löytyi pitkin kiertoilmauunin seiniä…               Ylen kylläisinä ja tyytyväisinä todettiin, että moni resepti menee kokeiluun kotonakin.             Keitosten kiehuessa Irja ja Mirja hoitivat valtuutettuina IIW-toimihenkilöiden nettiäänestyksen.

        

 

02-2023  Edunvalvontaa ja vaalikokous                                                                  Vaalikokousiltana, ennen virallista kokousta, saimme vierailijaltamme J-P Keräseltä tietoa edunvalvontavaltuutuksesta. Luennoitsija aloitti esimerkillä, miten hankalaa ja aikaa vievää asiointi toisen puolesta voi olla, ellei ole ennakoitu tekemällä edunvalvontavaltakirjaa.                                                                      Muutama muistiinpano:
 • ei vain senioreiden asia, nuorillakin hyvä olla tehtynä, sairaskohtaus tai onnettomuus voi kohdata kenet vain
 • valtuuttaja tietysti ITSE päättää kenet valtuuttaa, toki on syytä kertoa asianomaiselle, samoin säilytyspaikka (pankkiholvi, pöytälaatikko)
 • usein valtuutetaan aviopuoliso, sisarus, lapsi tai joku muu luotettava henkilö, syntymäaika mainittava, koko sotua ei ole pakko laittaa näkyviin, mutta helpottaa asioiden käsittelyä
 • kannattaa nimetä 1-3 varahenkilöä, jos edunvalvoja itse sairastuu ja tarvitaan vaikka hetkellisesti varavaltuutettua
 • valtakirjalla oltava kaksi esteetöntä todistajaa, samaan aikaan saapuvilla, asiakirja päivättävä, todistajilta allekirjoitus, nimenselvennys, kotipaikka ja ammatti
 • valtakirjan sanamuoto mietittävä tarkkaan, ei kannata kirjoittaa valmiiseen pohjaan, koska jokaisen tilanne on yksilöllinen
 • lauserakenteet tehtävä tarpeeksi selväksi esim. kiinteistön myyntiin valtuutus, vaikka valtakirjan tekohetkellä ei olisikaan kiinteistöä omistuksessa
 • osakehuoneisto, auto, vene esim. ovat irtainta omaisuutta
 • valtakirja virallistetaan vasta sitten, kun ilmenee tarve edunvalvontaan, silloin toimitetaan lääkärintodistus + edunvalvontavaltakirja Digi- ja väestötietovirastoon vahvistettavaksi, päätöksen hinta tällä hetkellä 130 euroa.

Tämän hyödyllisen edunvalvontatietoiskun jälkeen pidettiin vaalikokous, jonka puheenjohtajana toimi Vappu. Saimme myös yhden uuden jäsenen. Tervetuloa mukaan Helena!

 

01-2023   IIW-päivä                                                                                               

                                                                                                                                                               Juhlistimme kansainvälistä IIW-päivää latinalais-amerikkalaisittain ravintola Santa Fé:ssä. Kansainvälisyys jatkui pöytäkeskusteluissa, kun juteltiin tulevasta Berliinin-matkasta. Berliinissä on tarkoitus tavata ystävyysklubimme jäseniä.

 

 

12-2022   Pikkujoulut                                                                                                         Vilkkaan rupattelun lisäksi joulukuun tapaamisemme sisälsi samettiseksi hautuneen riisipuuron, joulukahvit, joulusadun, yhteislaulua ja muisteloita kunkin oman kodin joulutavoista ja -koristeista.  Leppoisaa tunnelmaa ja  kehon sekä mielen ravintoa iloisten IW-ystävien seurassa.

      

 

11-2022    Kaikki ystäväni                                                                                           Toteutimme tämän syksyn kulttuurimatkan matkaamalla Riihimäen kaupunginteatteriin katsomaan Miitta Sorvalin, Anu Sinisalon sekä Sanna Stellanin tähdittämää esitystä Kaikki ystäväni. Mukana oli 20 klubin jäsentä ja saman verran jäsenten ystäviä. Jos nauru todellakin pidentää ikää, saimme sitä tällä reissulla reilusti lisää.
  

– Menomatkalla bussissa muistettiin Arjaa perinteisellä klubilahjalla, kaulaketjulla, joka oli tällä kertaa Kosmos-sarjaa. Klubilahjan saa kerran jäsenenäolon aikana, kun pyöreitä vuosia täyttyy.     – Kaikki ystäväni -esitykseen oli kerätty Kodin Kuvalehden lukijoilta tositarinoita ystävyydestä. Niiden pohjalta oli työstetty näytelmä, joka juhlii ystävyyttä elämän kantavana voimana, mutta pysähtyy myös pohtimaan ystävyyssuhteiden kipukohtia ja yksinäisyyttä.

 
10-2022   Salpakierto                                                                                                 Presidentti Irja avasi kokoontumisen hauskalla puheella, joka liittyi illan aiheeseemme eli jätteiden käsittelyyn. Salpakierto Oy on vuonna 1993 perustettu yhdeksän kunnan omistama osakeyhtiö, jonka tehtäviä ovat jätteen vastaanotto ja hyödyntäminen sekä neuvonta. Yhtiön omistajakunnat ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila. Vieraana/luennoitsijana illassa oli Salpakierron ympäristökouluttaja Johanna Ulmanen, joka esiintyi luontevasti ja vastaili kysymyksiimme hyvin perusteellisesti. 
.

Tässä joitakin poimintoja:

 • energiajäte jää pois 2024
 • biojätteeseen saa laittaa myös kananmunankuoret, servietit, kahvisuodatinpussit, pehmopaperit, tulitikut, kananmunakennot
 • kinkunrasva purkissa sekajätteeseen
 • styroksi muoviroskiin
 • korkit ja kannet irti muoveista, saadaan tasalaatuisempaa muovia
 • ei mitään kiiltävää eikä PVC-muovia energiajätteeseen (paitsi lahjapaperit saa laittaa)
 • PVC (03) kuuluu sekajätteeseen
 • sekajätteeseen myös nahka, keinonahka, kumi, kengät, laukut, tunnistamaton muovi, tupakantumpit, purkat, hehkulamput, koristelasiesineet, juomalasit, samoin myös esim. muoviset öljykanisterit, koska niihin jää pieniä määriä öljyä
 • Lasinkeräykseen vain elintarvikelasipakkauksia, saa olla värillistäkin lasia. Korkit ja kannet pois, etiketit voi jättää
 • Metallinkeräysastiaan myös pussinsulkijat!!
 • Paperikeräykseen soveltuu kaikki, mitä postiluukusta tulee, paitsi ei postikortteja
 • Sähkölaitteisiin kuuluvat myös lasten lelut, joissa valoja yms. sekä myös lasten suosikit  ”vilkkuvat” lenkkarit
 • Vaarallisiin aineisiin kuuluvat maalit, hyttysmyrkyt, kynsilakka, hajuvedet, aerosolit. Näitä saa viedä lajitteluasemille ilmaiseksi, max. 50 kg/l kerralla

HUOM: Jos painepakkaus on tyhjä eikä kuulu pihaustakaan, saa sen laittaa metalliin, muuten = vaarallinen jäte.

Illan päätteeksi Pirkolle laulettiin nimipäiväonnittelulaulu, ja uudet jäsenemme Teija ja Eveliina saivat IW-rintamerkit. 

 

09-2022    Skalluvaaran koulutuvan 30-vuotisjuhla Utsjoella 

Syyskuun kokouspaikkamme oli tavanomaisesta poikkeava, kaukana kotimaisemista. Nastolan rotarien lahjoittama koulutupa Skalluvaaran poroerotuspaikalla täytti 30 vuotta, ja olimme mukana juhlissa. Koulutupa tarjoaa poroja omistavien perheiden lapsille mahdollisuuden käydä koulua tunturituvassa lähellä poroerotuspaikkaa, kun vanhemmat ovat erotuksissa. Samalla lapset kasvavat poroelinkeinon harjoittamiseen. 
*Perjantaina 2.9.-22 lensimme Ivaloon, josta oli bussikuljetus Utsjoelle, ja siellä majoituimme Tenojoen rannalla sijaitsevaan lomakylä Valleen.
*Lauantaina 3.9.-22 ajoimme bussilla Norjan puolelle Pykeijaan, Jäämeren rannalle. Suurin osa tämän kalastajakylän 200 asukkaasta on Suomen Lapista 1800-luvulla muuttaneiden siirtolaisten jälkeläisiä.  Kiertoajelun jälkeen söimme kuningasrapuvoileivät, ja ajoimme kylän hiekkarannalle, jossa muutama uskalias kävi hyytävää tuulta uhmaten kastautumassa Jäämeressä.
*Sunnuntaina 4.9.-22 oli päiväjuhla koulutuvalla Skalluvaarassa, ja paikalla olivat mm. kaikki Utsjoen pohjoisimman kylän, Nuorgamin oppilaat sekä koulutupayhdistyksen, paliskunnan ja kunnan edustajia. Iltajuhlaa vietettiin kutsuvierasjoukon kanssa lomakylän Deatnu-ravintolassa.
*Maanantaipäivän 5.9.-22 käytimme Inarissa; kävimme mm. saamelaismuseo Siidassa – ja sitten olikin jo kotiinlähdön aika.                                                                  
Paljon ehdittiin nähdä ja kokea, ja vaikka lensimme välit Hki-Ivalo-Hki, ehdimme tehdä matkaa bussillakin yli 1000 kilometriä.
 

Iltajuhlassa kuulimme mm. joikuja

Tenojoki
Karpaasit Jäämeren tyrskyissä
Pykeijan kalastajakylä, Pikku-Suomi, Jäämeren rannalla
 
08-2022    Syyskauden aloitus ja vuosikokous                                          Poikkeuksellisen kuuma helle jumitti jo kolmatta viikkoa Etelä-Suomen päällä, kun Iloinen IW-joukko kokoontui Pikku-Kukkasen rantasaunalle aloittamaan uutta kautta. Presidentin vitjat vaihtuivat Heidiltä Irjalle ja sihteerin tunnus Aulikilta Mirjalle.
Kahvikupposten ääressä vaihdettiin kuulumiset, toivotettiin kaksi uutta jäsentä, Tuula ja Tummeli, lämpimästi tervetulleiksi. Vasta liittyneet esittäytyivät ja muut kertoivat paitsi uusille myös vanhoille itsestään.
Vappu johti puhetta vuosikokouksessa, jossa esityslistan asiat hyväksyttiin muutoksitta. Pitkäperjantaina menehtyneen jäsenemme Virpin muistoksi vietettiin hiljainen hetki.                                                                                                   
Upea auringonlasku houkutteli osan kokousväestä pulahtamaan Pikku-Kukkaseen. 
                       
  
 
06-2022 Mustila Arboretum                                                                               Alppiruusujen kukinta oli vielä hehkuvan kaunis  käydessämme Lahden IW-klubin kanssa ihailemassa niiden loistoa. Opas kertoi puiston puista, pensaista ja muista kasveista paljon uutta ja mielenkiintoista.

    

   

 

05-2022 Uusi Iloinen Teatteri                                                                              Olimme mukana Nastolan rotarien järjestämällä teatterimatkalla Kevättä ilmassa -esityksessä Linnanmäen Pacockissa.
 
04-2022 Villähteen VPK ry                                                                                Kolmas kerta toden sanoi: kahdesti siirtynyt vierailumme Villähteen VPK:lla onnistui viimein. Kyllä tätä iltaa kannattikin odottaa, niin erilaiseen maailmaan pääsimme tutustumaan. Palokunnan päällikkö Jouni Huoli  oli valmistautunut vierailuumme perusteellisesti. Napakka esitelmä ja antoisa keskustelu toivat paljon uutta tietoa. Illan päätteeksi tutustuimme VPK:n tiloihin, kalustoon ja varusteisiin.
Illan isäntä kertoi mm. seuraavaa: ”Organisoitunut vapaaehtoinen palokuntatoiminta alkoi vuonna 1736 Yhdysvalloissa ja Suomessa 1837.  Villähteen VPK ry on perustettu 1952.  Toimimme sopimuspalokuntana Päijät-Hämeessä, ja olemme siten resurssina Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle. Toiminta-alueena on käytännössä koko maakunta.  Näkyvimpänä osana on hälytysosaston  toiminta. Hälytystehtäviin pääsee, kun on suorittanut määrätyt kurssit ja täyttänyt 18v. Nuoriso-osasto kokoontuu viikottain VPK:n tiloissa tai ulkona oppimaan, opettelemaan ja viihtymään. Meillä on myös veteraaniosasto ja jopa näytelmä- ja musiikkiosasto!  Palokuntalaista ohjaa usein epäitsekäs auttamisen halu. Pelastustoimen arvot: Inhimillisesti, Ammatillisesti, Luotettavasti on jokaisen VPK-laisen hyvä sisäistää.” 
Tuhannet kiitokset palokunnan päällikkö Jounille ja                                     Paljon onnea toukokuussa 70 vuotta täyttävälle Villähteen VPK:lle.
 
  
 
 03-2022 IIW-päivän ateria, Ravintola Katjusa                                              IIW-päivää voi vallan mainiosti juhlistaa maaliskuussakin! Sen totesimme, kun nautimme sen kunniaksi maittavan aterian ravintola Katjusassa, Lahdessa.  
  
 
02-2022  ’Ulkomaalaisena Suomessa’ ja Vaalikokous                         
Tammikuun kokoontuminen jouduttiin jättämään väliin jälleen koronan takia, mutta helmikuussa päästiin koolle.                                                              Saimme vieraiksemme Pietarista Lahteen muuttaneet  Veran ja Dimitrin sekä heidän pienen Kolja-poikansa.  He herättelivät meitä, omaan arkeemme sokaistuneita, kertomalla havainnoistaan Suomessa. Monet isot ja pienet asiat ovat kiinnittäneet Veran ja Dimitrin huomion.
Näin he kertoivat: ”Täällä luotetaan ihmiseen. Esimerkiksi kun ostimme auton, sen rekisteröinti jätettiin meidän itsemme myöhemmin hoidettavaksi. Ja torin jäällä sai luistimet maksutta käyttöönsä pyyntönä vain palauttaa lähtiessä.  Talvikaudella huomasimme, että lähes kaikilla on jonkinlainen heijastin vaatteissaan – järkevä henkivakuutus. Ja joka-ainoaan tehtävään tuntuu täällä löytyvän oma työkalunsa. Parturi-kampaamo on melkein joka nurkalla, ja kulttuuri- ym. tapahtumia mainostetaan vaikkapa bussipysäkkien tauluissa. Kaupoissa sesonkituotteet vaihtuvat salamannopeasti Halloweenista joulun suklaisiin, niistä uudenvuoden raketteihin, ystävänpäiväkortteihin, laskiaispulliin, mämmiin jne. Villalankoja saa jopa ruokakaupasta, ja yliopiston luennoillakin kuuluu iloinen sukkapuikkojen helinä.”   Sekä Dimitri että Vera ovat yliopistouralla.                                             
”Paras tapa tutustua suomalaiseen on heittäytyä juttusille uimahallin saunan lauteilla,” olivat valoisat vieraamme huomanneet. 
          
Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Vappu vankalla kokemuksella, ja pakolliset kuviot hoituivat nopeasti. Kevään ohjelmaa varmisteltiin vaalikokouksen jälkeen. Arpaonni suosi tällä kertaa Heidiä.  
12-2021  Pikkujoulut                                                                                               Tarjan kutsusta saimme viettää iloisen pikkujouluillan hänen kotonaan. Nautimme maittavista vatsantäytteistä, musiikista ja toistemme seurasta. Eijaa onniteltiin pyöreitten vuosien johdosta ja Vappua arpajaisten voitosta.

   

 

11-2021  ’Sota ja rauha’ Lahden kaupunginteatterissa,                       Mirja oli varannut liput sekä IW:lle että Nastolan rotareille. Klubistamme oli mukana 19 jäsentä.

10-2021  Päijät-Hämeen Pelastuskoirat  ry                                                 Saimme mainion tietopaketin Päijät-Hämeen pelastuskoiraharrastajien toiminnasta, kun yhdistyksen puheenjohtaja, Sanna Ainola oli vieraanamme lokakuun IW-illassa. Hän kertoi, että harrastukseen voi osallistua kuka vain, ja minkärotuisen koiran kanssa tahansa, mutta oikeisiin etsitöihin voivat osallistua vain hälytysryhmäläiset. Hälytyskelpoisuuteen koiralta vaaditaan Suomen Pelastuskoiraliiton haku- ja jälkikokeen sekä käyttöönottotarkastuksen läpäiseminen. Ohjaajan on osattava suunnistaa ja käyttää viestintävälineita, ja ensiaputaidot on hallittava. Hälytystehtäviin lähtö on vapaaehtoista, ja koiria pidetään etsinnöissä yhtäjaksoisesti maksimissaan neljä tuntia kerrallaan. Yksi koira voi vastata jopa 70 ihmisen työpanosta etsinnöissä. Pelastuskoirista on iso apu etenkin silloin, kun etsitään ihmiselle vaikeakulkuisista paikoista tai silloin, kun kadonnut on tarkoituksellisesti piiloutunut.                      Kiitämme Sannaa lämpimästi paljon uuttaa tietoa antaneesta illasta.                                      

      

09-2021  Sienivinkkejä ja vuosikokous                                                       Pirkko Rosti on sieniasiantuntija isolla ässällä. Oli kyseessä mikä tahansa hapero tai haarakas, nuljaska tai nääpikkä, valmuska tai vahakas Pirkko pudottelee nimen ja tuntomerkkien lisäksi syötävyystiedot, kasvupaikat, ruokaohjeet sekä muut tiedot ja käyttövinkit. Jutustelevan leppoisaa esittelyä tukevat selkeät kuvat sieniryhmittäin: rouskut, tatit, haperot jne. Lisänä vielä metsästä tuodut mallit. Häpeäkseni tunnustan keränneeni vuosikaudet pelkkiä suppilovahveroita. Uskon, että näillä Pirkon kipinöillä koristani löytyy tänä syksynä suppiksien lisäksi kenties jokunen hapero ja kehnäsieni. Ja ehkä tämä ilta rohkaisi jonkun paikalla olleen sienikammoisen maistamaan näitä metsien herkkuja 😉  Kiitos Pirkko.

Vuosikokouksen nuijaa heilutti Vappu. Klubin toiminta ja taloudenpito on kuluneenakin kautena ollut tehtyjen päätösten mukaista. Uuteen kauteen käydään toivoen vapautumista kaikista koronarajoituksista. Kokouksessa nousi esille muutamia hyviä esityksiä sekä vierailu- että hyväntekeväisyyskohteiksi. 

        

08-2021  Bed & Breakfast Villa Selkola eli Selkolan kartano Nastolan Uudessakylässä, Selkojärven rannalla.  
Kun kesän kuulumiset oli vaihdettu ja makoisat kahvit juotu, talon emäntä ja klubimme jäsen, Paula kertoi meille talon historiasta ja nykytoiminnasta. Kartanossa on aikaisemmin toiminut metsäoppilaitos. Nykyisin se tarjoaa aamiaismajoitusta matkailijoille, ja asiakkaita on ollut ympäri maapalloa. Paulan esittelyn kuultuamme ja nähtyämme tilat, emme yhtään ihmettele netissä olevia kehuvia arviointeja Villa Selkolasta. Tässä niistä yksi: ”Upea majoituspaikka vanhassa kartanossa. Viihtyisä huone, mahtava oma kylpyhuone, paljon tilaa käytössä, kuten kartanon olohuone ja kauniit terassit hoidettuine kasveineen. Sauna oli aivan uskomaton, en ole koskaan noin upeaa sähkösaunaa nähnytkään. Aamiainen oli todella hyvä. Myös laktoositon/gluteeniton puoli oli harvinaisen monipuolinen, ja tarjolla oli kartanon omia marjoja ja hedelmiä. Isäntäväki äärimmäisen mukava, viihdyimme todella hyvin! Kiitos!”                                                           Kaikkien kymmenen mukana olleen IW-ystävän puolesta lämpimät kiitokset Paulalle.
    

 06-2021 Töyrylän kartano   http://toyrylankartano.fi   Instagram #töyrylänkartano     Pääsimme aistimaan aitoa maalaiskartanon tunnelmaa vierailullamme Töyrylän kartanossa, Orimattilan Artjärvellä. Nykyinen päärakennus on vuodelta 1879, ja pihapiiriin on vuosi sitten valmistunut upea ”huvimaja”. Töyrylän historia on värikäs. Siihen mahtuvat paikkakunnan rikkaimmat miehet 1500-luvulla, Jean Sibeliuksen isoisän isoisän syntymä 1700-luvulla, vilkas kansainvälinen kauppa- ja meijeritoiminta, sekä onnettomien yhteensattumien summana konkurssi 1900-luvun alussa. Talo on kartanoksi pieni, mutta sen sisustus kimaltaa kuin isommassakin palatsissa. On hämmästyttävää, että Töyrylässä kaikki tilat keittiöstä ja kirjastosta kauniisiin saleihin ovat avoinna vieraille, vaikka kartano on myös omistajiensa Jyrki Salolahden ja Kurt Fagerstedtin koti.                                                                                                                               Kartanossa vastaanotto oli sydämellinen, lounas herkullinen ja kesän ensimmäinen mansikkakakku suussasulava. 

 

 

 

  

 

21.04.2021  IW Nastola ja IW Berlin-Mitte tapasivat Zoomissa            Yhteydet toimivat ja keskustelu kävi luontevasti ensimmäisessä nettitapaamisessa ystävyysklubimme kanssa. Koolla oli yhteensä 20 IW-ystävää Berliinistä ja Nastolasta. Juteltiin mm. ajankohtaisista kuulumisista ja koronarajoitusten eroista ja yhtäläisyyksistä sekä klubien toiminnasta ja jäsenmääristä.  Ystävämme kyselivät paljon Suomen luonnosta, Lapista ja saunomisesta. Pohjustimme myös alustavasti berliiniläisten mahdollista vierailua Suomessa. Puhumisen pakkoa ei ollut kellään, ja toisaalta puheenvuoron sai, jos halusi. Nettikokoontuminen on tätä päivää ja etenkin yhteydenpidossa ystävyysklubiin se tuo kasvot ja nimet aivan toisella tavalla esille ja tutuiksi kuin pelkkä sähköpostikirjeenvaihto.  

*********

03-04  2021 Digiloikka                                                                                     Tapaamisten peruuntumiseen kyllästyneinä päätimme korjata asian ryhtymällä kokoontumaan netissä. Digiloikan kannustimena oli ystävyysklubimme Berli-Mitte, joka ilmoitti toiveensa tavata meidät Zoom-kokouksessa huhtikuun aikana. Harjoittelimme ’linjoilla’ vaihtelevan kokoisilla joukoilla neljä kertaa ennen H-hetkeä saksalaisten kanssa.

**********

02-2021  Vaalikokous                                                                                  Koronan vuoksi vaalikokous hoidettiin etäjärjestelyin. Kuluvan toimintakauden virkailijat lupautuivat jatkamaan myös kauden 2021-2022.

*********

11-2020 Reippailua, rupattelua ja tikkupullaa Loistolaavulla

Marraskuun IW-iltana oli tarkoitus vierailla Lahden Ensi- ja turvakodissa. Vierailu lykkääntyi virusten vuoksi, ja iltaa vietettiin turvallisesti ulkosalla.

Yhdentoista ystävän joukko patikoi läheltä tai kauempaa kirkonkylän laidan laavulle, nauttimaan kirpakasta syysilmasta, toistensa seurasta ja nuotioeväistä. 
 
Ilta aloitettiin halkojumpalla; kannoimme laavulle tuodun klapikasan puuvajan suojaan. Sitten jatkettiin aivojumpalla. Lasipurkeissa oli kiviä, riisejä, makaroneja ja ”timantteja”, ja kunkin purkin sisällön lukumäärä piti arvioida. Aika kinkkinen juttu – varsinkin se riisien määrä! Paras arvaus, joka oli Mirjan, palkittiin.  
Lokakuun piirikokousta käytiin Heidin johdolla vielä yhteisesti, tyytyväisin mielin läpi.
 
Kun makkarat oli paistettu, siirryttiin pullantekoon. Tikkupullataikina oli sopivan notkeaa käsien välissä pyöriteltäväksi. Taikinapötköt kieputettiin tikkujen ympärille, ja paistettiin kullanruskeiksi. Kelpasi herkutella kahvin kera!
 
Makkaraa ja tikkupullaa paistaessa monen mieleen nousivat muistot lapsuuden leirinuotioilta.

   

   

            

*********************

10-2020 Syyspiirikokous Nastolan Luomaniemessä 10.10.

Lippu liehui Luomaniemen toimintakeskuksessa paitsi Aleksis Kivelle, myös IW piirin 139 syyskokoukselle, johon saapui koolle yhteensä 28 osallistujaa. Aloitimme lounaalla Luomaniemen avarassa ruokasalissa ja jatkoimme samassa tilassa päätöskahviin saakka.

Ohjelman aluksi taitava, nastolalaislähtöinen huilisti Tanja Kettumäki soitti kappaleet Greensleeves, Lapin kesä ja Puhu hiljaa rakkaudesta sekä Kuhlaun iloisen etydin. Ikke ja Tarja lausuivat Irja Askolan ja Maaria Leinosen runoja ja oma joukkomme esitti Kiveä mukaillen Aulikin sanoittaman laulun ”Voimalla Inner Wheel naisen”. Laululla toivotettiin väki tervetulleeksi eikä viruksiakaan unohdettu: ”Korona ei enää torppaa,   maski, desi suojaa kroppaa,   turvavälinkin muistan”

Piirin past pj Pia Helkiö antoi Nastolan klubille jäsenhankintakilpailun voitosta makoisan palkinnon, ja Nastolan IW luovutti pyöreitä täyttäneelle Mirjalle perinteisen korulahjan. 

Piirikokouksen esityslista sisälsi reilut 20 kohtaa. Ne käsiteltiin huolella, turhia jaarittelematta piirin puheenjohtaja Marianna Wahlgrenin toimiessa puheenjohtajana ja sihteerinä piirin sihteeri Tiina Liukkonen.

Päätöskahvit juotiin Luomaniemen Wanhalla. Kaikkien vierainamme olleiden kesken arvottiin Tarjan hankkimia palkintoja ja kotimatkan turvaamiseksi kaikki saivat Optikko Nymanin lahjoittamat jousiheijastimet. 

  

  

  

           

09-2020 Saunailta Luomaniemessä

Pitkän koronatauon jälkeen päästiin viimein kokootumaan. Saunapuhtaina, herkullisen iltapalan jälkeen suoritettiin vitjojen vaihto: Heidistä tuli presidentti ja Kaijasta past. Vaalikokouksessa nuijaa heilutti klubin juniorisiiven edustaja, Kristiina. 

  

03-2020 BomBom

Vierailimme Lahden Tuomipihassa sijaitsevassa vapaa-ajan asusteiden BomBom-myymälässä. Anne Viitaniemen liike huokuu iloista ja lämmintä henkeä – kuten omistajansa. Juttu luisti liukkaasti ja kauppa kävi hyvin.

   

02-2020 Vaalikokous

Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Irja – asiantuntevasti ja turhia aikailematta.

Illan aluksi juhlimme uutta jäsentä Marjattaa sekä pyöreitä vuosia täyttänyttä Virpiä.

***************

01-2020   IIW-päivän illallinen Ravintola Haraldissa

    

****************

15.12.2019  Berliinissä.  Ensitapaaminen ystävyysklubimme IW Berlin-Mitten kanssa

Kahdeksan IW Nastolan jäsentä oli mukana Nastolan Yrittäjien matkalla Berliinissä, ja Mirja oli saanut mainioon matkaohjelmaan järjestetyksi myös tapaamisen klubin past presidentin kotiin. Kahvipöytä notkui herkkuja, joita paikalla olleet seitsemän IW Berlin-Mitten jäsentä olivat leiponeet. Juttua riitti kuin vanhoilla tutuilla, ja innolla odotamme nyt saksalaisten vastavierailua.

  

 

           

*************************************

12-2019  Joulu on jo ovella. 

Kattilat täynnä puuroo, ja tupa laulua pullollaan.

”Jospa tänä jouluna saa jälleen nähdä sen, miten paljon merkitseekään piiri läheisten. Jotain joulurauhasta kun sydämiimme jää, uuteen vuoteen ystävyys voi meidät virittää”. Näillä Petri Laaksosen joululaulun sanoilla aloitti presidentti-Kaija iltamme.

   

 

   

11-2019  ”Nunnia ja konnia” Lahden kaupunginteatterissa (avec)

10-2019  Tulipa syödyksi!  

Kausi- ja lähiruokaa sisältäneen ateriakokonaisuuden menu oli jälleen MasterChef-Vapun laatima. Kokkasimme yhteisvoimin linssikeittoa, tyrni-porkkanasosekeittoa, paistettuja ahvenfileitä, värikästä kana-kasvispataa, peruna-kukkakaalicurrya, rullattua kesäkurpitsagratiinia, karpaloita kinuskikastikkeessa ja suklaamoussea.   

     

   

      

 **********************

09-2019  Esitelmä Ensi- ja turvakotien liiton toiminnasta ja vuosikokous

Saimme Ninan esitelmän myötä kattavan tietopaketin Ensi- ja turvakotien liiton toiminnasta. Monelle meistä Ensi- ja turvakodit oli ennen tätä iltaa vain nimenä tuttu. Kiitos Nina, ja hyvää matkaa uusiin kuvioihin Helsingissä. 

Vuosikokous vietiin vauhdilla läpi hallituksen valmistelujen pohjalta, Vapun nuijimana,  

Klubimme keski-ikä laski huomattavasti, kun kaksi ruuhkavuosi-ikäistä, virkeää naista liittyi jäseniksemme. Lämpimästi tervetuloa Kristiina ja Janette!

Mirjaa kiitimme kukkasin kesän Tallinnan-matkan järjestelyistä.

 

      

*******************************

08-2019 Saunailta Luomaniemessä

”Vanheneminen ei ole muuta kuin huono tapa, jota toimeliaalla ihmisellä ei ole aikaa oppia. ” Tällä meille hyvin sopivalla André Mauroisin mietelauseella aloitti uusi presidenttimme Kaija, syksyn toimintakauden. Vietimme tuttuun tapaan leppoisan saunaillan kesää muistellen ja syksyn kokoontumisista keskustellen.

***************************

06-2019 Rautalankafestareilla talkoissa ja tienaamassa hyväntekeväisyysrahaa 

******************************

06-2019 Kesäretki Tallinnaan

    

Kadriorgin upea linna ja sen ranskalaistyyppinen muotopuutarha

Mirja luovutti presidentin vitjat Kaijalle
ja sai past-presidentin merkin Tarjalta 
Illallinen Ravintola Cru 2:ssa
Viru-hotellissa sijaitsevan KGB:n toimiston ovikyltti: Asiattomilta pääsy kielletty

***************************

05-2019  Jukka Rintala -muotibrunssi Kotkassa

Kotkan IW-klubin kutsusta lähdimme  yhdessä Lahden IW-klubin kanssa vierailulle Kotkaan. Menopelinä oli Suomen MM-jääkiekkomaajoukkueen nimikkobussi. Ei ihme, että matkan varrella meille peukutettiin!

Osallistuimme IW-Kotkan järjestämään Ruusun-päivän Jukka Rintala -muotibrunssiin ja gaalanäytökseen. Muotisuunnittelija Jukka Rintala tunnetaan mm. uniikeista juhlapuvuistaan, joita on nähty esimerkiksi itsenäisyyspäivinä Linnan juhlissa. Piirin puheenjohtajan,  Aila Pippolan tapaaminen hoitui Meriniemen viehättävässä miljöössä brunssin lomassa.

  

  

  04-2019 Urho Kekkosen arkisto

Tutustuimme 15 hengen joukolla Orimattilan Niinikoskella, Hovilan kartanon päärakennuksessa sijaitsevaan UKK-arkistoon.  Arkisto koostuu presidentti Urho Kekkosen (1900-1986) luovuttamasta arkisto- ja kirjallisesta materiaalista, sekä Kekkosen lähipiirin yksityiskokoelmista. Kokoelma käsittää mm. valokuvia, äänitteitä ja Kekkosen kirjeenvaihdon. Aineistoa on yli 350 hyllymetriä. 
Kerroimme aluksi omasta klubistamme oppaallemme, tutkija Janne Ridanpäälle, ja tämän jälkeen Ridanpää esitteli rakennuksen sekä kokoelman historian, ja kertoi värikkäästi näihin liittyvistä henkilöistä. Kiertelimme vielä arkistorakennuksen eri tiloissa.

***************************

03-2019 Nastolan kirjasto

Illan aluksi Tarja kukitti naistenpäivän johdosta kaikki paikalla olijat. Vastaava kirjastonhoitaja Terhi Lehti hämmästytti jokaisen tuomalla eteemme mahtavan kattauksen, mitä kaikkea Nastolan kirjaston palvelut nykyisissä väistötiloissakin sisältävät. Hän antoi myös useita kirjavinkkejä ja esitteli vuoden 2020 loppuun mennessä Rakokiveen nousevan monitoimitalon suunnitelman. Kirjastolle on luvassa hyvät tilat siinä rakennennuksessa.   Kiitos Terhi, saimme paljon uutta tietoa – ja uutta kipinää kirjaston monipuolisen tarjonnan käyttöön.                                                                                                      

Minna Canthin 175-juhlavuoteen liittyen Aulikki oli laatinut Minna Canth -tietovisan, jonka avulla perehdyttiin tämän mahtinaisen elämään ja tuotantoon. Parhaaksi Canth-tietäjäksi osoittautui Tarja, Mirja kannoillaan. Palkintona oli kanttinauhaa, viittauksena Canthien Kanttila-kotitaloon. Kahvin kanssa nautittiin Minna Canthin nimikkokakkua.

Mirja-presidentti kertoi ystävyysklubihankkeen etenemisestä. Myötätuuli jatkuu. 

      

****************************

02-2019 Rikosylikomisario Pälvi Suokas kertoi työstään otsikolla ”Naisena poliisihallinnossa”.  Mainio esitys avasi uusia näkökulmia poliisin työhön ja antoi tietoa poliisihallinnon tehtävistä. Lämmin kiitos, Pälvi.

 

Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Vappu, ja pykälät nuijittiin hallituksen esitysten pohjalta sopuisasti keskustellen ja vähäisin muutoksin.

Kansainvälistymiseen päätettiin pistää potkua herättelemällä ystävyysklubitoimintaa uudelleen henkiin. Mirja on tehnyt myyräntyötä Berliinin suuntaan.

********************************

01-2019   IIW-päivän illalliselle kokoonnuttiin viikinkiravintola Haraldiin, jonka esite kertoo:                                  

Onnellinen hän, joka makuhermojaan hellii   Onnellinen hän, joka toista kestii   Haraldissa nämä onnelliset kohtaa   Pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa  

Ilotsimme jälleen uudesta jäsenestä. Pirkko sai IW-merkin.

**********************************

12-2018  Pikkujoulua vietettiin joulupuurosta ja -kahvista nauttien. Katselimme Aulikin kokoaman Pietarin-matkan kuvaesityksen, ja lauloimme joululauluja Kaijan säestyksellä.

       

************************

2018-11 Karisman Marimekko järjesti meille hienon ’Uutuuksien illan’ tarjoiluineen. Myymälän esittelyn jälkeen pidettiin muotinäytös klubilaisten toimiessa malleina. Kotiin lähtiessä, kuten arvata saattaa, monen olalla keikkui Marimekon paperinen ostoskassi.  Arja sai IW-merkin rintaansa, ja on nyt uusin klubimme jäsen.

       

*********************************

2018-10 Ruuanlaitto yhdessä on klubimme mukava perinne. Mirja-presidentin lukemat ruoka-aiheiset sananparret saattelivat kokkaajat aterialle. Yksi jos toinenkin totesi illan päätteeksi, että vähän pienemmätkin annokset olisivat riittäneet, ”mutta kun kaikki oli niin hyvää”.

     

*********************************

2018-09 Proviisori Anna Kaisa Tolvanen Nastolan Apteekista kertoi meille naisen tärkeimmistä ravintolisistä ja apteekkikosmetiikasta.  Luennon jälkeen pidettiin vuosikokous, joka sujui luonnikkaasti Vapun toimiessa puheenjohtajana.

   

*********************************

08-2018 Hellekesä jatkui vielä elokuussakin, kun aloitimme uutta toimintakautta Luomaniemessä saunomalla ja kuulumisia vaihtamalla.  Iltapala maittoi löylyjen ja Pikku-Kukkasessa pulahtamisen päätteeksi.

*********************************

06-2018 Kesäretki Pietariin.    Matkan puuhanaisena ja matkanjohtajana toimi Mirja.                                                                                                                                Miten paljon hienoja kokemuksia ja elämyksiä voikaan yhteen viikonloppuun mahtua! Matkaohjelmaan sisältyi mm. Venäläisen taiteen museo, Miniatyyrimuseo, Modernin taiteen museo, Fabergé-museo, Jelisejevin herkkukauppa, jättiostoskeskus Galereja, ’Pietari yöllä’ -kiertoajelu, herkullisia aterioita, jännittäviä metroseikkailuja, eikä lainkaan vähäisimpänä – mitä mainioin matkaseura. Juhlaillallisella Cat-ravintolassa Tarja luovutti presidentin käädyt Mirjalle.

  

              

********************************

05-2018  Kotkan, Lahden ja Nastolan IW-klubien yhteinen tapaaminen Nastolan Luomaniemessä. Piirin puheenjohtajan vierailu.                                                              Aurinkoisen kevätillan ohjelma alkoi Nastolan mieskuoron neljän laulun tervehdyksellä, jonka jälkeen näimme Erkki Hämäläisen kuvaesityksen kauniista kunnastamme. Piirin puheenjohtaja Pirjo-Maija Rekola kertoi puheenvuorossaan piirin kuulumiset ja puheenjohtajavuotensa kokemukset. Sen lisäksi hän antoi selkeän ja kattavan selvityksen Inner Wheelin rakenteesta klubitasolta aina kansainväliseen IIW-järjestöön. Lähtiäisiksi kaikki saivat ”pussillisen Nastolaa” mukaansa. Ensi vuonna tapaamme Kotkassa. Kiitos kutsusta!

   

*********************************

04-2018  Tutustuminen Lahden kaupungintaloon, esittelijänä kaupunginvaltuutettu Merja Vahter.                                                                                                               Myöhäisjugendia edustava Lahden kaupungintalo on arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema, ja se valmistui vuonna 1912. Saarinen suunnitteli myös rakennuksen sisätilat ja kalustuksen.

  

        

Kaupungintalossa on mittava kokoelma paikallista ja kansallista taidetta, yhteensä yli 130 teosta. Pentti Melasen kahdeksanmetrinen seinämaalaus kuvaa lahtelaisia rakentamassa kaupunkiaan. Siiri Rantanen hiihteli vastaamme kaupunginhallituksen huoneessa. Rakennuksessa toimi sen valmistuessa kaupungin hallinnon lisäksi palolaitos, poliisilaitos ja vankila. Nyt tyrmän selleissä toimii viihtyisä ravintola.

********************************

03-2018 Pääsimme Tarja-presidentin matkassa Mongoliaan.  Kuuntelimme huikeaa matkakertomusta melkein hengittämättä.                                                       Mongolian tasavalta on sisämaavaltio Itä-Aasiassa. Sitä ympäröi pohjoisessa Venäjä ja muilla ilmansuunnilla Kiina. Maassa on noin kolme miljoonaa asukasta, joista yli kolmannes asuu pääkaupungissa Ulan Batorissa.

 

  

Tsingis-kaania, sotilasjohtajaa (1162-1227), pidetään Mongolian valtion isänä. Kaanin kunniaksi pystytetty 40 metriä korkea patsas sijaitsee 54 kilometrin päässä Ulan Batorista. Paimentolaisten asumuksena on vielä nykyään jurtta. Myös matkailijoita majoitetaan jurttiin, ja kuvassa näkyykin Tarjan ”hotelli”.  Kamelikyytiin uskaltautuivat uskaltautuivat vain rohkeimmat. Mongolin-kielen kirjaimisto koostuu 20 kirjaimesta ja 8 lisämerkistä. Kirjoituksen suunta on ylhäältä alas ja rivit luetaan vasemmalta oikealle. Mitähän tytön käsialanäyte viimeisessä kuvassa mahtaa kertoa?

   

******************************

02-2018 Leila Arvela piti meille tyhjentävän esityksen Suomen lottien historiasta.                                                                                                                                     Ensimmäinen Lotta Svärd -yhdistys perustettiin vuonna 1918, ja se nimettiin Johan Ludvig Runebergin kirjoittaman Vänrikki Stoolin tarinoiden runon ”Lotta Svärd” mukaan. Järjestö lakkautettiin Moskovan välirauhan ehtojen mukaisesti marraskuussa 1944. Työ kuitenkin jatkui ilman univormuja mm. kotiuttamisen hoidossa.                Lotilla oli varsinaisten hoitotöiden lisäksi moninaisia tehtäviä, esim. lääkintälotat huolehtivat sotilaiden vaatteiden kunnostuksesta, auttoivat kotieläinten hoidossa – erityisesti hevosten hoito oli tärkeää. Kaatuneiden evakuointikeskuksissa he laittoivat sankarivainajat arkkuihin. Lotta Svärd -järjestössä oli myös muonitusjaosto, jonka toiminnan ohjeena oli Malmbergin ”Muonituslottien käsikirja”. Kotirintamalla lottien tiedetään leiponeen 100 000 kiloa leipää päivässä! Järjestön varusjaosto piti kudontatalkoita, ompeli lumipukuja ja hoiti pesulatoimintaa. Lisäksi olivat keräys- ja kansliajaosto, toimisto- ja viestijaosto sekä ilmavalvontalotat, jotka tähystivät viholliskoneita korkeilla paikoilla. Mielenkiintoinen oli myös tieto, että jo 8-vuotiaat saivat hakea pikkulottiin, tietysti vanhempien luvalla. Arvelan mukaan ilman lottia rintamalta olisi puuttunut joka seitsemäs mies.
Nykyisin Suomessa on yhteensä 28 lottaperinneyhdistystä. Lahden seudun yhdistys on perustettu vuonna 1995.

Illan tarjoiluista huolehtinut Kikka oli esitelmän aiheeseen liittyen leiponut mm. Muonituslotan maitokakkua, jonka resepti on alkujaan peräisin Hännilän kartanon emännältä, Hiitolasta.

Esitelmän jälkeen pidetty vaalikokous sujui joutuisasti Vapun heiluttaessa nuijaa vankalla rutiinilla, hallituksen hyvän valmistelun pohjalta. Illan kruunasi uuden jäsenen, Aunen virallinen liittyminen klubiimme.

                                                    

*****************************

01-2018  IIW-päivän ateria nautittiin viikinkiravintola Haraldissa. Tarjoilijana oli vikkelä viikinki, kassakuitin mukaan nimeltä Tilda Täystuho, joka sai ystävällisellä palvelullaan kaikki hyvälle tuulelle. Ruoka maittoi, ja jälkiruuat olivat suussasulavia. Niistä illan suosikiksi nousi lakritsimoussé nokipannukahvin kera.                                       Marjan vuoro oli saada perinteinen lahjamme ’pyöreitä’ juhlivalle.

                                    

****************************

12-2017 Pikkujoulumme teemana oli Runoja Suomesta. Niitä Luettiin mm. Jenni Haukion tänä vuonna julkaisemasta teoksesta Katso pohjoista taivasta. Pähkinäkakun teko-ohje -runo hersytti makeat naurut.

  

**************************

11-2017 Lahden kaupunginteatteri: Merkkipäivä

**************************

10-2017 Perinteinen ruuanlaittoilta. Valmistimme mm. kurkkukeittoa, pähkinäkuorrutettua lohta, rakuunaporkkanoita, teeleipiä, mantelipannacottaa, mustikkarahkaa, mutakakkua ja kookoslastuja. Tarja-presidentti myönsi kokkaamistamme vuosittain ohjanneelle Vapulle Viiden Tähden MasterChef -arvonimen ja luovutti asiaan kuuluvan kunniamerkin.

       

***********************

09-2017 Vuosikokous ja Nastolasn seurakunnan diakoniatyön esittely.

**********************

08-2017 Syyskauden aloitus Luomaniemen rantasaunalla. Nuorta verta klubin riveihin saimme uuden jäsenen, Heidin myötä, ja sihteeri-Mirja sai tehtävänsä mukaisen merkin.

   

***********************

Kesä-2017  Klubimme jäseniä oli Taidekeskus Taarastissa Rautalankafestareilla, Arja Korisevan konsertissa ja Aki Samulin konsertissa paistamassa ja myymässä lettuja. Tienasimme mukavan potin lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

  

**************************

06-2017  Retki Porvooseen: kohteina olivat mm. Haikon kartano, Runebergin museo ja Zum Beispiel -ravintola. Tietysti aikaa löytyi myös shoppailuun.

  

  

  Irjan presidenttikausi päättyi, ja vitjat siirtyivät Tarjalle.

************************

05-2017  Kokoonnuimme Kahvila Laurellilla yhdessä Lahden IW-klubin kanssa. Piirin puheenjohtaja Asta Kotiaho kertoi piirin kuulumiset sekä kokemuksensa kuluneesta puheenjohtajavuodesta.  Suunnittelimme myös Lahden ja Nastolan klubien tulevia yhteisiä tapaamisia.

Sääprofeetta Juha Föhr ilmestyi yllättäen paikalle mukanaan Suomi-neitokartta. Mittavassa – noin 1,5 metrin pituisessa – katsauksessaan Juha Föhr ennusti mm. purjojen paleltumista Kotiahoilla ja muillakin Tonteilla, Halmeiden riemullista rehevöitymistä, sekä Laineiden ankaraa lyöntiä Jokisilla Kantoluodoilla pitkin Salmia, aina Pihlajien punertumiseen asti.  Koko ennuste vilisi nerokkaita kytkentöjä Lahden klubin jäsenluetteloon.

          

***********************

04-2017  Iloinen yritysvierailu hyvän palvelun ja kauniiden tuotteiden kynttilä- ja lahjatavarakauppa Uniikkiin, josta saa myös viehättäviä Creamin vaatteita. Monenlaiset pääsiäiskoristeet ja uusien tuulien mukaiset asut löysivät tiensä ostoskoreihimme.

  

**********************

03-2017   Teemalla ”Kauniina kevääseen” kokoonnuttiin Nastolan Rakokivessä sijaitsevaan Kauneushoitola Sirkkuun. Arvonnassa Tarja voitti yrittäjän lahjoittaman Zoner Anti-Age kasvohoidon, jonka eri vaiheita seurasimme kiinnostuneina. Kuulimme myös yrityksen 13-vuotisesta historiasta, kauneushoitolan tarjoamista hoidoista, myynnissä olevista Biodrogan tuotteista ja saimme hyviä ihonhoitovinkkejä. Kauneushoitolasta suunnistimme vielä lähellä sijaitsevaan kreikkalaisravintola Dalaliin pizzalle ja salaatille.

  

   

 ******************

02-2017  Vaalikokouksen sääntömääräisten asioiden jälkeen kuultiin Irja Piispasen pitämä, valaiseva esitelmä naisen asemasta Suomessa.                                            Saimme myös iloita uudesta jäsenestä, ja IW-pinssi kiinnitettiin liittymisen merkiksi. Tervetuloa mukaan, Tarja.

******************

01-2017  IW-päivän ateria kuninkaallisesti, ravintola Royal Gurkhassa.

 

******************

12-2016 Perinteiset joulupuurot ja -kahvit nautittiin joulukuun IW-illassa. Samalla muisteltiin itsenäisyytemme merkitystä, ja katsottiin dokumenttifilmi lottana toimineesta Elsa Vanhalasta.

  

  

****************

Hyväntekeväisyyttä 2016: Irja luovutti klubimme lahjoituksen Nastolan omaishoitajille seurakunnan diakoniatyön kautta. Rotarien ja etelä-afrikkalaiselle vaihto-oppilaalle Kabelolle annettiin raha tuliaisostoksia varten. Saara Kulhua (oikeanpuol. kuvassa oikealla) vei lastenneuvolaan hankkimamme lelut Nastolan terveyskeskukseen.

            

***************

11-2016 Askarteluilta joulukorttien parissa.  Uusin jäsenemme, Paula pääsi heti onnetarten suosioon voittamalla Susannan tuoman arpajaispalkinnon.

2016-11-kortit3  2016-11-kortit2 2016-11-paula-ja-voitto

2016-11-kortit   

***************

10-2016  Maittavaa mahan täydeltä – ajan hengen mukaisesti mm. Härkis-härkäpavuista ja Mifurakeista. Kiitos taas Vapulle ohjeista ja ohjauksesta.

2016-10-kokkaus3  2016-10-kokkaus1  2016-10-kokkaus-mirjavappusaara 2016-10-kokkaus-ninasaaravapputarjakikka 2016-10-kokkaus-harkismuhennosmifuraefocaccia

***************

09-2016 Vuosikokous, jossa Aulikki luovutti presidentin käädyt Irjalle.

2016-09-ikke-presidentiksi

***************

08-2016 Uusi toimintakausi aloitettiin Hämeenkosken Metsäpappilassa. ”Joka vuodesta ruusun saat” – Onnea taitava ja uuttera rahastonhoitajamme Kikka!

    2016-08ruusut-kikalle

***************

05-2016 Kevään viimeistä IW-iltaa vietettiin Kaivolan perinnetilalla. Saimme tutustua myös yli 10 000 erilaista norsua käsittävään näyttelyyn tilan Villa Fanttilassa.

05 Kaivola2 05 Kaivola3  05 Kaivola1

***************

04-2016 Vierailimme Soile Yli-Mäyryn taidelinnassa, Orimattilassa. Taiteilijan uusin aluevaltaus on lasi, jota hän työstää Muranon tehtaalla, Venetsiassa.

     

***************

03-2016 Special Olympics -mitalistit Anna ja Matti kertoivat kisamatkastaan Amerikkaan. Piirin pj Pikke Ritsilä puolestaan toi terveisiä puheenjohtajavuotensa maakuntamatkoilta.

2016-03 Anna-Matti3

2016-03 Anna-Matti2016-03 Anna-Matti4

***************

02-2016  Vaalikokous ja hilpeä hattuilta.

Kanahattu Hatut Tarja Hatut Kikka  Hatut VappuMirja

***************

01-2016 Bataattikeittoa, grinssejä, suppilovahverorisottoa, porsaanfilettä, salaattia ja pannacottaa. Yhteisvoimin, Vapun hyvillä ohjeilla, syntyi taivaallisen hyvää.

2016-01 Rahastonhoitaja-Kikka 2016-01 Somistaja-Terttu 2016-01 Tarja,Kikka ja bataattikeitto

2016-01 HilkkaRe,Aulikki ja grinssit

***************

12-2015  Pikkujouluherkkuja ja joulumuistoja  –  unohtamatta jokaiseen klubi-iltaan kuuluvia arpajaisia.

2015-12 Pikkujoulukahvi2

2015-12 Pikkujouluarpajaiset

***************

11-2015  Marraskuun IW-illan aiheena oli monikulttuurisuus. Kuulimme Irakista juuri Suomeen tulleen perheen tarinan sekä Suomessa 18 vuotta asuneen ja nyt tulkkina toimivan irakilaisnaisen kertomuksen kotoutumis- ja urapolustaan.

2015-11 UllaTaipale ja irakilaislapset

2015-11 TarjaN ja irakilaispoika,tulkki taustalla

**********************************************************************

17.10.2015  Inner Wheel Nastola vietti 30-vuotisjuhliaan Taidekeskus Taarastissa, Nastolassa.

_O2A6147 IW 30 v juhla RAIJA
Raija Kuparinen oli perustamassa klubiamme v. 1985, ja toimi myös sen ensimmäisenä presidenttinä.

 

_O2A6136 IW 30 v juhlaPIKKE
Piirin tervehdyksen juhlaan toi piirimme puheenjohtaja Pikke Ritsilä.

 

_O2A6131 IW 30 v juhlaNINA
Nina Forsström esitti yksinlaulua ja säesti yhdessä laulamiamme maakuntalauluja.

 

_O2A6194 IW 30 v juhla IKKE
Hersyviä runoja naisista esittivät  Irja Piispanen

 

_O2A6181 IW 30 v juhlaTARJA
ja Tarja Nyman

 

_O2A6143 IW 30 v juhla ROTARYLAHJA
Nastolan Rotary lahjoitti klubillemme tuntuvan rahasumman hyväntekeväisyysprojektiin käytettäväksi. Luovuttajina presidentti Jyrki Uimonen ja past presidentti Olavi Virtanen.

 

_O2A6165 IW 30 v juhla
IW Nastolan 30-vuotishistoriikkia katsottiin mielenkiinnolla. Sarjan oli koonnut Aulikki.

_O2A6171 IW 30 v juhla

_O2A6119 IW 30 v juhlaSALI _O2A6120 IW 30 v juhla _O2A6122 IW 30 v juhla _O2A6123 IW 30 v juhla _O2A6156 IW 30 v juhla

_O2A6208 IW 30 v juhla
Vuoden 2015-2016 presidenttejä: Jyrki Uimonen Nastolan Rotary, Anne Halme IW Lahti Region, Aulikki Hämäläinen IW Nastola.

**************************************************************************************************************************************

Salo14 Nastolan edustajat
10-2015 IW-rally ja syyspiirikokous Salossa. Nastolasta mukana Tarja, piirin sihteeri Merja, piirin puheenjohtaja Pikke sekä Aulikki.

 

Salo12
Pikke Ritsilän tulikoe: ensimmäistä kertaa piirin puheenjohtajan nuijaa heiluttamassa. Hienosti meni!

 

Salo5
Katariina Kyrölä piti herättelevän luennon median käyttämien kuvien keinoista vaikuttaa katsojien tunteisiin.

Salo4

Salo2

10-2015 IW-rallyn juhlaillallinen nautittiin uhkeassa Wiurilan kartanossa

************************************************************************

2015-09 past-presidentti VirpiUimonen
09-2015  Astuttiin uusiin saappaisiin: Merja ’merkitsi’ Virpin past presidentiksi

 

2015-09 presidentti AH
Aulikki ryhtyi presidentiksi

 

ja Tarja sihteeriksi

 

08-2015”Vielä on keää jäljellä” -saunailta ja uuden toimintakauden avaus Luomaniemessä Kaija M:n synttärikahvien merkeissä.

_____________________________________________________________________________________

2014 – 2015

2015-05 Nastolan Rotary ja IW Nastola laavuretkellä Pajulahdessa. Lintujakin bongattiin.
05-2015 Nastolan Rotary ja IW Nastola retkellä Pajulahdessa.
Hyvän seuran lisäksi nautittiin lintujen konsertista. Sooloa lauloivat mm. punarinta, rantasipi ja mustarastas.

 

2015-04 Erkki Hämäläisen valokuvien ja videoiden mukana kiersimme sekä Nastolaa että Lappia. Saimme myös pikakurssin kuvien sommittelusta ja valotuksesta.
04-2015 Erkki Hämäläisen valokuvien ja videoiden matkassa pääsimme ympäri Nastolaa ja Lappia. Saimme myös pikakurssin kuvien sommittelusta ja valotuksesta.

 

2015-03 Piirikokous Nastolassa. Nastolan Rotaryklubin tervehdyksen kokoukseen toi presidentti Olavi Virtanen.
03-2015 Piirikokous Nastolassa.
Nastolan Rotaryklubin tervehdyksen kokoukseen toi presidentti Olavi Virtanen.

 

2015-03 Piirin puheenjohtaja, Tuula Karvisen vierailu klubissamme järjestyi mukavasti piirikokouksen jälkeen.
03-2015 Piirin puheenjohtajan, Tuula Karvisen (4.vas) vierailu klubissamme tapahtui piirikokouksen yhteydessä.

 

2015-01 MyCurry netti
01-2015 Vuoden avaus MyCurry-ravintolassa.                   Kultatuolissa istuva Nina jättää Nastolan, muttei klubiamme.
12-2014 Kulttuurikokemuksia ja jouluisia herkkuja Luomaniemen rantasaunalla.

 

11-2014 Yhteistä sopankeittoa ja -nauttimista Männistön koululla.

 

10-2014 Kirkkoherra Matti Piispanen esitteli klubillemme Luomaniemen uudistetun  toimintakeskuksen.

 

10-2014 Piirikokous Pieksämäellä; Merja Reiman piirin sihteeriksi

__________________________________________________________________________________________________________________

2013 – 2014

2014-05 Sateenuhka siirsi keväisen laavuretkemme Lapakiston erämaasta kylän pintaan.

 

2014-05 Makkarat ja räiskäleet paistuivat ja maistuivat sateessakin.
04-2014 Hyväntekeväisyyskonsertti Kotkan Höyrypanimolla. Kiitos Kotkan klubille hienoista järjestelyistä.

 

04-2014 Nastolan IW-sisaria Kotkan konsertissa
11-2013 Kokkasimme meren herkkuja Vapun taitavassa ohjauksessa2013-11 Meren herkkuja
2013-10  IW-rally Kuopiossa.  Nastolan klubista mukana Tarja, Vappu, Aulikki, Merja  ja Hilkka.

 

05-2013 Vuorelma Oy:llä Kärkölässä yhdessä Lahti region- ja Kotkan IW klubien kanssa