Nastola – Kuvia toiminnasta

 

 

10-2020 Syyspiirikokous Nastolan Luomaniemessä 10.10.

Lippu liehui Luomaniemen toimintakeskuksessa paitsi Aleksis Kivelle, myös IW piirin 139 syyskokoukselle, johon saapui koolle yhteensä 28 osallistujaa. Aloitimme lounaalla Luomaniemen avarassa ruokasalissa ja jatkoimme samassa tilassa päätöskahviin saakka.

Ohjelman aluksi taitava, nastolalaislähtöinen huilisti Tanja Kettumäki soitti kappaleet Greensleeves, Lapin kesä ja Puhu hiljaa rakkaudesta sekä Kuhlaun iloisen etydin. Ikke ja Tarja lausuivat Irja Askolan ja Maaria Leinosen runoja ja oma joukkomme esitti Kiveä mukaillen Aulikin sanoittaman laulun ”Voimalla Inner Wheel naisen”. Laululla toivotettiin väki tervetulleeksi eikä viruksiakaan unohdettu: ”Korona ei enää torppaa,   maski, desi suojaa kroppaa,   turvavälinkin muistan”

Piirin past pj Pia Helkiö antoi Nastolan klubille jäsenhankintakilpailun voitosta makoisan palkinnon, ja Nastolan IW luovutti pyöreitä täyttäneelle Mirjalle perinteisen korulahjan. 

Piirikokouksen esityslista sisälsi reilut 20 kohtaa. Ne käsiteltiin huolella, turhia jaarittelematta piirin puheenjohtaja Marianna Wahlgrenin toimiessa puheenjohtajana ja sihteerinä piirin sihteeri Tiina Liukkonen.

Päätöskahvit juotiin Luomaniemen Wanhalla. Kaikkien vierainamme olleiden kesken arvottiin Tarjan hankkimia palkintoja ja kotimatkan turvaamiseksi kaikki saivat Optikko Nymanin lahjoittamat jousiheijastimet. 

                    

09-2020 Saunailta Luomaniemessä

Pitkän koronatauon jälkeen päästiin viimein kokootumaan. Saunapuhtaina, herkullisen iltapalan jälkeen suoritettiin vitjojen vaihto: Heidistä tuli presidentti ja Kaijasta past. Vaalikokouksessa nuijaa heilutti klubin juniorisiiven edustaja, Kristiina. 

  

03-2020 BomBom

Vierailimme Lahden Tuomipihassa sijaitsevassa vapaa-ajan asusteiden BomBom-myymälässä. Anne Viitaniemen liike huokuu iloista ja lämmintä henkeä – kuten omistajansa. Juttu luisti liukkaasti ja kauppa kävi hyvin.

   

02-2020 Vaalikokous

Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Irja – asiantuntevasti ja turhia aikailematta.

Illan aluksi juhlimme uutta jäsentä Marjattaa sekä pyöreitä vuosia täyttänyttä Virpiä.

***************

01-2020   IIW-päivän illallinen Ravintola Haraldissa

  

****************

15.12.2019  Berliinissä.  Ensitapaaminen ystävyysklubimme IW Berlin-Mitten kanssa

Kahdeksan IW Nastolan jäsentä oli mukana Nastolan Yrittäjien matkalla Berliinissä, ja Mirja oli saanut mainioon matkaohjelmaan järjestetyksi myös tapaamisen klubin past presidentin kotiin. Kahvipöytä notkui herkkuja, joita paikalla olleet seitsemän IW Berlin-Mitten jäsentä olivat leiponeet. Juttua riitti kuin vanhoilla tutuilla, ja innolla odotamme nyt saksalaisten vastavierailua.

      

*************************************

12-2019  Joulu on jo ovella. 

Kattilat täynnä puuroo, ja tupa laulua pullollaan.

”Jospa tänä jouluna saa jälleen nähdä sen, miten paljon merkitseekään piiri läheisten. Jotain joulurauhasta kun sydämiimme jää, uuteen vuoteen ystävyys voi meidät virittää”. Näillä Petri Laaksosen joululaulun sanoilla aloitti presidentti-Kaija iltamme.

      

11-2019  ”Nunnia ja konnia” Lahden kaupunginteatterissa (avec)

10-2019  Tulipa syödyksi!  

Kausi- ja lähiruokaa sisältäneen ateriakokonaisuuden menu oli jälleen MasterChef-Vapun laatima. Kokkasimme yhteisvoimin linssikeittoa, tyrni-porkkanasosekeittoa, paistettuja ahvenfileitä, värikästä kana-kasvispataa, peruna-kukkakaalicurrya, rullattua kesäkurpitsagratiinia, karpaloita kinuskikastikkeessa ja suklaamoussea.   

                            

 **********************

09-2019  Esitelmä Ensi- ja turvakotien liiton toiminnasta ja vuosikokous

Saimme Ninan esitelmän myötä kattavan tietopaketin Ensi- ja turvakotien liiton toiminnasta. Monelle meistä Ensi- ja turvakodit oli ennen tätä iltaa vain nimenä tuttu. Kiitos Nina, ja hyvää matkaa uusiin kuvioihin Helsingissä. 

Vuosikokous vietiin vauhdilla läpi hallituksen valmistelujen pohjalta, Vapun nuijimana,  

Klubimme keski-ikä laski huomattavasti, kun kaksi ruuhkavuosi-ikäistä, virkeää naista liittyi jäseniksemme. Lämpimästi tervetuloa Kristiina ja Janette!

Mirjaa kiitimme kukkasin kesän Tallinnan-matkan järjestelyistä.

        

*******************************

08-2019 Saunailta Luomaniemessä

”Vanheneminen ei ole muuta kuin huono tapa, jota toimeliaalla ihmisellä ei ole aikaa oppia. ” Tällä meille hyvin sopivalla André Mauroisin mietelauseella aloitti uusi presidenttimme Kaija, syksyn toimintakauden. Vietimme tuttuun tapaan leppoisan saunaillan kesää muistellen ja syksyn kokoontumisista keskustellen.

***************************

06-2019 Rautalankafestareilla talkoissa ja tienaamassa hyväntekeväisyysrahaa 

******************************

06-2019 Kesäretki Tallinnaan

   

Kadriorgin upea linna ja sen ranskalaistyyppinen muotopuutarha

Mirja luovutti presidentin vitjat Kaijalle

ja sai past-presidentin merkin Tarjalta 

Illallinen Ravintola Cru 2:ssa

    

Näkymä KGB-museon terassilta, ja Viru-hotellissa sijaitsevan KGB:n toimiston ovikyltti (”Asiattomilta pääsy kielletty”)

***************************

05-2019  Jukka Rintala -muotibrunssi Kotkassa

Kotkan IW-klubin kutsusta lähdimme  yhdessä Lahden IW-klubin kanssa vierailulle Kotkaan. Menopelinä oli Suomen MM-jääkiekkomaajoukkueen nimikkobussi. Ei siis ihme, että matkan varrella meille peukutettiin!

Osallistuimme IW-Kotkan järjestämään Ruusun-päivän Jukka Rintala -muotibrunssiin ja gaalanäytökseen. Muotisuunnittelija Jukka Rintala tunnetaan mm. uniikeista juhlapuvuistaan, joita on nähty esimerkiksi itsenäisyyspäivinä Linnan juhlissa. Piirin puheenjohtajan,  Aila Pippolan tapaaminen hoitui Meriniemen viehättävässä miljöössä brunssin lomassa.

  

  • **********************

04-2019 Urho Kekkosen arkisto

Tutustuimme 15 hengen joukolla Orimattilan Niinikoskella, Hovilan kartanon päärakennuksessa sijaitsevaan UKK-arkistoon.  Arkisto koostuu presidentti Urho Kekkosen (1900-1986) luovuttamasta arkisto- ja kirjallisesta materiaalista, sekä Kekkosen lähipiirin yksityiskokoelmista. Kokoelma käsittää mm. valokuvia, äänitteitä ja Kekkosen kirjeenvaihdon. Aineistoa on yli 350 hyllymetriä. 
Kerroimme aluksi omasta klubistamme oppaallemme, tutkija Janne Ridanpäälle, ja tämän jälkeen Ridanpää esitteli rakennuksen sekä kokoelman historian, ja kertoi värikkäästi näihin liittyvistä henkilöistä. Kiertelimme vielä arkistorakennuksen eri tiloissa.

 

***************************

03-2019 Nastolan kirjasto

Illan aluksi Tarja kukitti naistenpäivän johdosta kaikki paikalla olijat. Vastaava kirjastonhoitaja Terhi Lehti hämmästytti jokaisen tuomalla eteemme mahtavan kattauksen, mitä kaikkea Nastolan kirjaston palvelut nykyisissä väistötiloissakin sisältävät. Hän antoi myös useita kirjavinkkejä ja esitteli vuoden 2020 loppuun mennessä Rakokiveen nousevan monitoimitalon suunnitelman. Kirjastolle on luvassa hyvät tilat siinä rakennennuksessa.   Kiitos Terhi, saimme paljon uutta tietoa – ja uutta kipinää kirjaston monipuolisen tarjonnan käyttöön.                                                                                                      

Minna Canthin 175-juhlavuoteen liittyen Aulikki oli laatinut Minna Canth -tietovisan, jonka avulla perehdyttiin tämän mahtinaisen elämään ja tuotantoon. Parhaaksi Canth-tietäjäksi osoittautui Tarja, Mirja kannoillaan. Palkintona oli kanttinauhaa, viittauksena Canthien Kanttila-kotitaloon. Kahvin kanssa nautittiin Minna Canthin nimikkokakkua.

Mirja-presidentti kertoi ystävyysklubihankkeen etenemisestä. Myötätuuli jatkuu. 

    

****************************

02-2019 Rikosylikomisario Pälvi Suokas kertoi työstään otsikolla ”Naisena poliisihallinnossa”.  Mainio esitys avasi uusia näkökulmia poliisin työhön ja antoi tietoa poliisihallinnon tehtävistä. Lämmin kiitos, Pälvi.

 

Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Vappu, ja pykälät nuijittiin hallituksen esitysten pohjalta sopuisasti keskustellen ja vähäisin muutoksin.

Kansainvälistymiseen päätettiin pistää potkua herättelemällä ystävyysklubitoimintaa uudelleen henkiin. Mirja on tehnyt myyräntyötä Berliinin suuntaan.

********************************

01-2019   IIW-päivän illalliselle kokoonnuttiin viikinkiravintola Haraldiin, jonka esite kertoo:

Onnellinen hän, joka makuhermojaan hellii  

Onnellinen hän, joka toista kestii

Haraldissa nämä onnelliset kohtaa  

Pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa               

                                                                                    Tammikuun illassa iloitsimme jälleen uudesta jäsenestä; Pirkolle luovutettiin IW-merkki.

**********************************

12-2018  Pikkujoulua vietettiin joulupuurosta ja -kahvista nauttien. Katselimme Aulikin kokoaman Pietarin-matkan kuvaesityksen, ja lauloimme joululauluja Kaijan säestyksellä.

  

    

************************

2018-11 Karisman Marimekko järjesti meille hienon ’Uutuuksien illan’ tarjoiluineen. Myymälän esittelyn jälkeen pidettiin muotinäytös klubilaisten toimiessa malleina. Kotiin lähtiessä, kuten arvata saattaa, monen olalla keikkui Marimekon paperinen ostoskassi.  Arja sai IW-merkin rintaansa, ja on nyt uusin klubimme jäsen.

                                         

*********************************

2018-10 Ruuanlaitto yhdessä on klubimme mukava perinne. Mirja-presidentin lukemat ruoka-aiheiset sananparret saattelivat kokkaajat aterialle. Yksi jos toinenkin totesi illan päätteeksi, että vähän pienemmätkin annokset olisivat riittäneet, ”mutta kun kaikki oli niin hyvää”.

     

*********************************

2018-09 Proviisori Anna Kaisa Tolvanen Nastolan Apteekista kertoi meille naisen tärkeimmistä ravintolisistä ja apteekkikosmetiikasta.  Luennon jälkeen pidettiin vuosikokous, joka sujui luonnikkaasti Vapun toimiessa puheenjohtajana.

   

*********************************

08-2018 Hellekesä jatkui vielä elokuussakin, kun aloitimme uutta toimintakautta Luomaniemessä saunomalla ja kuulumisia vaihtamalla.  Iltapala maittoi löylyjen ja Pikku-Kukkasessa pulahtamisen päätteeksi.

*********************************

06-2018 Kesäretki Pietariin.    Matkan puuhanaisena ja matkanjohtajana toimi Mirja.                                                                                                                                Miten paljon hienoja kokemuksia ja elämyksiä voikaan yhteen viikonloppuun mahtua! Matkaohjelmaan sisältyi mm. Venäläisen taiteen museo, Miniatyyrimuseo, Modernin taiteen museo, Fabergé-museo, Jelisejevin herkkukauppa, jättiostoskeskus Galereja, ’Pietari yöllä’ -kiertoajelu, herkullisia aterioita, jännittäviä metroseikkailuja, eikä lainkaan vähäisimpänä – mitä mainioin matkaseura. Juhlaillallisella Cat-ravintolassa Tarja luovutti presidentin käädyt Mirjalle.

   

                         

********************************

05-2018  Kotkan, Lahden ja Nastolan IW-klubien yhteinen tapaaminen Nastolan Luomaniemessä. Piirin puheenjohtajan vierailu.                                                              Aurinkoisen kevätillan ohjelma alkoi Nastolan mieskuoron neljän laulun tervehdyksellä, jonka jälkeen näimme Erkki Hämäläisen kuvaesityksen kauniista kunnastamme. Piirin puheenjohtaja Pirjo-Maija Rekola kertoi puheenvuorossaan piirin kuulumiset ja puheenjohtajavuotensa kokemukset. Sen lisäksi hän antoi selkeän ja kattavan selvityksen Inner Wheelin rakenteesta klubitasolta aina kansainväliseen IIW-järjestöön. Lähtiäisiksi kaikki saivat ”pussillisen Nastolaa” mukaansa. Ensi vuonna tapaamme Kotkassa. Kiitos kutsusta!

   

*********************************

04-2018  Tutustuminen Lahden kaupungintaloon, esittelijänä kaupunginvaltuutettu Merja Vahter.                                                                                                               Myöhäisjugendia edustava Lahden kaupungintalo on arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema, ja se valmistui vuonna 1912. Saarinen suunnitteli myös rakennuksen sisätilat ja kalustuksen.

            Kaupungintalossa on mittava kokoelma paikallista ja kansallista taidetta, yhteensä yli 130 teosta. Pentti Melasen kahdeksanmetrinen seinämaalaus kuvaa lahtelaisia rakentamassa kaupunkiaan. Siiri Rantanen hiihteli vastaamme kaupunginhallituksen huoneessa. Rakennuksessa toimi sen valmistuessa kaupungin hallinnon lisäksi palolaitos, poliisilaitos ja vankila. Nyt tyrmän selleissä toimii viihtyisä ravintola.

********************************

03-2018 Pääsimme Tarja-presidentin matkassa Mongoliaan.  Kuuntelimme huikeaa matkakertomusta melkein hengittämättä.                                                       Mongolian tasavalta on sisämaavaltio Itä-Aasiassa. Sitä ympäröi pohjoisessa Venäjä ja muilla ilmansuunnilla Kiina. Maassa on noin kolme miljoonaa asukasta, joista yli kolmannes asuu pääkaupungissa Ulan Batorissa.

  

Tsingis-kaania, sotilasjohtajaa (1162-1227), pidetään Mongolian valtion isänä. Kaanin kunniaksi pystytetty 40 metriä korkea patsas sijaitsee 54 kilometrin päässä Ulan Batorista. Paimentolaisten asumuksena on vielä nykyään jurtta. Myös matkailijoita majoitetaan jurttiin, ja kuvassa näkyykin Tarjan ”hotelli”.  Kamelikyytiin uskaltautuivat uskaltautuivat vain rohkeimmat. Mongolin-kielen kirjaimisto koostuu 20 kirjaimesta ja 8 lisämerkistä. Kirjoituksen suunta on ylhäältä alas ja rivit luetaan vasemmalta oikealle. Mitähän tytön käsialanäyte viimeisessä kuvassa mahtaa kertoa?

  

******************************

02-2018 Leila Arvela piti meille tyhjentävän esityksen Suomen lottien historiasta.                                                                                                                                     Ensimmäinen Lotta Svärd -yhdistys perustettiin vuonna 1918, ja se nimettiin Johan Ludvig Runebergin kirjoittaman Vänrikki Stoolin tarinoiden runon ”Lotta Svärd” mukaan. Järjestö lakkautettiin Moskovan välirauhan ehtojen mukaisesti marraskuussa 1944. Työ kuitenkin jatkui ilman univormuja mm. kotiuttamisen hoidossa.                Lotilla oli varsinaisten hoitotöiden lisäksi moninaisia tehtäviä, esim. lääkintälotat huolehtivat sotilaiden vaatteiden kunnostuksesta, auttoivat kotieläinten hoidossa – erityisesti hevosten hoito oli tärkeää. Kaatuneiden evakuointikeskuksissa he laittoivat sankarivainajat arkkuihin. Lotta Svärd -järjestössä oli myös muonitusjaosto, jonka toiminnan ohjeena oli Malmbergin ”Muonituslottien käsikirja”. Kotirintamalla lottien tiedetään leiponeen 100 000 kiloa leipää päivässä! Järjestön varusjaosto piti kudontatalkoita, ompeli lumipukuja ja hoiti pesulatoimintaa. Lisäksi olivat keräys- ja kansliajaosto, toimisto- ja viestijaosto sekä ilmavalvontalotat, jotka tähystivät viholliskoneita korkeilla paikoilla. Mielenkiintoinen oli myös tieto, että jo 8-vuotiaat saivat hakea pikkulottiin, tietysti vanhempien luvalla. Arvelan mukaan ilman lottia rintamalta olisi puuttunut joka seitsemäs mies.
Nykyisin Suomessa on yhteensä 28 lottaperinneyhdistystä. Lahden seudun yhdistys on perustettu vuonna 1995.

Illan tarjoiluista huolehtinut Kikka oli esitelmän aiheeseen liittyen leiponut mm. Muonituslotan maitokakkua, jonka resepti on alkujaan peräisin Hännilän kartanon emännältä, Hiitolasta.

Esitelmän jälkeen pidetty vaalikokous sujui joutuisasti Vapun heiluttaessa nuijaa vankalla rutiinilla, hallituksen hyvän valmistelun pohjalta. Illan kruunasi uuden jäsenen, Aunen virallinen liittyminen klubiimme.

                                                    

*****************************

01-2018  IIW-päivän ateria nautittiin viikinkiravintola Haraldissa. Tarjoilijana oli vikkelä viikinki, kassakuitin mukaan nimeltä Tilda Täystuho, joka sai ystävällisellä palvelullaan kaikki hyvälle tuulelle. Ruoka maittoi, ja jälkiruuat olivat suussasulavia. Niistä illan suosikiksi nousi lakritsimoussé nokipannukahvin kera.                                       Marjan vuoro oli saada perinteinen lahjamme ’pyöreitä’ juhlivalle.

                                    

****************************

12-2017 Pikkujoulumme teemana oli Runoja Suomesta. Niitä Luettiin mm. Jenni Haukion tänä vuonna julkaisemasta teoksesta Katso pohjoista taivasta. Pähkinäkakun teko-ohje -runo hersytti makeat naurut.

  

**************************

11-2017 Lahden kaupunginteatteri: Merkkipäivä

**************************

10-2017 Perinteinen ruuanlaittoilta. Valmistimme mm. kurkkukeittoa, pähkinäkuorrutettua lohta, rakuunaporkkanoita, teeleipiä, mantelipannacottaa, mustikkarahkaa, mutakakkua ja kookoslastuja. Tarja-presidentti myönsi kokkaamistamme vuosittain ohjanneelle Vapulle Viiden Tähden MasterChef -arvonimen ja luovutti asiaan kuuluvan kunniamerkin.

       

***********************

09-2017 Vuosikokous ja Nastolasn seurakunnan diakoniatyön esittely.

**********************

08-2017 Syyskauden aloitus Luomaniemen rantasaunalla. Nuorta verta klubin riveihin saimme uuden jäsenen, Heidin myötä, ja sihteeri-Mirja sai tehtävänsä mukaisen merkin.

 

***********************

Kesä-2017  Klubimme jäseniä oli Taidekeskus Taarastissa Rautalankafestareilla, Arja Korisevan konsertissa ja Aki Samulin konsertissa paistamassa ja myymässä lettuja. Tienasimme mukavan potin lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

  

**************************

06-2017  Retki Porvooseen: kohteina olivat mm. Haikon kartano, Runebergin museo ja Zum Beispiel -ravintola. Tietysti aikaa löytyi myös shoppailuun.

  

              Irja Piispasen presidenttikausi päättyi, ja vitjat siirtyivät Tarja Nymanille.

************************

05-2017  Kokoonnuimme Kahvila Laurellilla yhdessä Lahden IW-klubin kanssa. Piirin puheenjohtaja Asta Kotiaho kertoi piirin kuulumiset sekä kokemuksensa kuluneesta puheenjohtajavuodesta.  Suunnittelimme myös Lahden ja Nastolan klubien tulevia yhteisiä tapaamisia.

Sääprofeetta Juha Föhr ilmestyi yllättäen paikalle mukanaan Suomi-neitokartta. Mittavassa – noin 1,5 metrin pituisessa – katsauksessaan Juha Föhr ennusti mm. purjojen paleltumista Kotiahoilla ja muillakin Tonteilla, Halmeiden riemullista rehevöitymistä, sekä Laineiden ankaraa lyöntiä Jokisilla Kantoluodoilla pitkin Salmia, aina Pihlajien punertumiseen asti.  Koko ennuste vilisi nerokkaita kytkentöjä Lahden klubin jäsenluetteloon.

          

***********************

04-2017  Iloinen yritysvierailu hyvän palvelun ja kauniiden tuotteiden kynttilä- ja lahjatavarakauppa Uniikkiin, josta saa myös viehättäviä Creamin vaatteita. Monenlaiset pääsiäiskoristeet ja uusien tuulien mukaiset asut löysivät tiensä ostoskoreihimme.

  

**********************

03-2017   Teemalla ”Kauniina kevääseen” kokoonnuttiin Nastolan Rakokivessä sijaitsevaan Kauneushoitola Sirkkuun. Arvonnassa Tarja voitti yrittäjän lahjoittaman Zoner Anti-Age kasvohoidon, jonka eri vaiheita seurasimme kiinnostuneina. Kuulimme myös yrityksen 13-vuotisesta historiasta, kauneushoitolan tarjoamista hoidoista, myynnissä olevista Biodrogan tuotteista ja saimme hyviä ihonhoitovinkkejä. Kauneushoitolasta suunnistimme vielä lähellä sijaitsevaan kreikkalaisravintola Dalaliin pizzalle ja salaatille.

     

******************

02-2017  Vaalikokouksen sääntömääräisten asioiden jälkeen kuultiin Irja Piispasen pitämä, valaiseva esitelmä naisen asemasta Suomessa.                                            Saimme myös iloita uudesta jäsenestä, ja IW-pinssi kiinnitettiin liittymisen merkiksi. Tervetuloa mukaan, Tarja.

******************

01-2017  IW-päivän ateria kuninkaallisesti, ravintola Royal Gurkhassa.

   

******************

12-2016 Perinteiset joulupuurot ja -kahvit nautittiin joulukuun IW-illassa. Samalla muisteltiin itsenäisyytemme merkitystä, ja katsottiin dokumenttifilmi lottana toimineesta Elsa Vanhalasta.

    

****************

Hyväntekeväisyyttä: Irja Piispanen luovutti klubimme lahjoituksen Nastolan omaishoitajille seurakunnan diakoniatyön kautta. Rotarien ja etelä-afrikkalaiselle vaihto-oppilaalle Kabelolle annettiin raha tuliaisostoksia varten. Saara Kulhua (oikeanpuol. kuvassa oikealla) vei lastenneuvolaan hankkimamme lelut Nastolan terveyskeskukseen.

            

***************

11-2016 Askarteluilta joulukorttien parissa.  Uusin jäsenemme, Paula pääsi heti onnetarten suosioon voittamalla Susannan tuoman arpajaispalkinnon.

2016-11-kortit3  2016-11-kortit2 2016-11-paula-ja-voitto

2016-11-kortit   2016-11-kortit4

***************

10-2016  Maittavaa mahan täydeltä – ajan hengen mukaisesti mm. Härkis-härkäpavuista ja Mifurakeista.

2016-10-kokkaus3  2016-10-kokkaus1  2016-10-kokkaus-mirjavappusaara 2016-10-kokkaus-ninasaaravapputarjakikka 2016-10-kokkaus-harkismuhennosmifuraefocaccia

***************

09-2016 Vuosikokous, jossa Aulikki Hämäläinen luovutti presidentin käädyt Irja Piispaselle.

2016-09-ikke-presidentiksi

***************

08-2016 Uusi toimintakausi aloitettiin Hämeenkosken Metsäpappilassa. ”Joka vuodesta ruusun saat” – Onnea taitava ja uuttera rahastonhoitajamme!

2016-08-metsapappilatarj    2016-08ruusut-kikalle

***************

05-2016 Kevään viimeistä IW-iltaa vietettiin Kaivolan perinnetilalla. Saimme tutustua myös yli 10 000 erilaista norsua käsittävään näyttelyyn tilan Villa Fanttilassa.

05 Kaivola2 05 Kaivola3 05 Kaivola4 05 Kaivola1

***************

04-2016 Vierailimme Soile Yli-Mäyryn taidelinnassa, Orimattilassa. Taiteilijan uusin aluevaltaus on lasi, jota hän työstää Muranon tehtaalla, Venetsiassa.

2016 IW Yli-Mäyry 2016 IW Yli-Mäyry 1 2016 IW Yli-Mäyry 3 2016 IW Yli-Mäyry 2 2016-04 Yli-Mäyry5

***************

03-2016 Special Olympics -mitalistit Anna ja Matti kertoivat kisamatkastaan Amerikkaan. Piirin pj Pikke Ritsilä puolestaan toi terveisiä puheenjohtajavuotensa maakuntamatkoilta.

2016-03 Anna-Matti3

2016-03 Anna-Matti2016-03 Anna-Matti4

***************

02-2016  Vaalikokous ja hilpeä hattuilta.

Kanahattu Hatut Tarja Hatut Kikka  Hatut VappuMirja

***************

01-2016 Bataattikeittoa, grinssejä, suppilovahverorisottoa, porsaanfilettä, salaattia ja pannacottaa. Yhteisvoimin, Vapun hyvillä ohjeilla, syntyi taivaallisen hyvää.

2016-01 Rahastonhoitaja-Kikka 2016-01 Somistaja-Terttu 2016-01 Tarja,Kikka ja bataattikeitto

2016-01 HilkkaRe,Aulikki ja grinssit

 

***************

12-2015  Pikkujouluherkkuja ja joulumuistoja  –  unohtamatta jokaiseen klubi-iltaan kuuluvia arpajaisia.

2015-12 Pikkujoulukahvi2

2015-12 Pikkujouluarpajaiset

 

***************

11-2015  Marraskuun IW-illan aiheena oli monikulttuurisuus. Kuulimme Irakista juuri Suomeen tulleen perheen tarinan sekä Suomessa 18 vuotta asuneen ja nyt tulkkina toimivan irakilaisnaisen kertomuksen kotoutumis- ja urapolustaan.

2015-11 UllaTaipale ja irakilaislapset

2015-11 TarjaN ja irakilaispoika,tulkki taustalla

 

**************************************************************************************************************************************************************************************************

17.10.2015  Inner Wheel Nastola vietti 30-vuotisjuhliaan Taidekeskus Taarastissa, Nastolassa.

_O2A6147 IW 30 v juhla RAIJA

Raija Kuparinen oli perustamassa klubiamme v. 1985, ja toimi myös sen ensimmäisenä presidenttinä.

_O2A6136 IW 30 v juhlaPIKKE

Piirin tervehdyksen juhlaan toi piirimme puheenjohtaja Pikke Ritsilä.

_O2A6131 IW 30 v juhlaNINA

Nina Forsström esitti yksinlaulua ja säesti yhdessä laulamiamme maakuntalauluja.

_O2A6194 IW 30 v juhla IKKE

Hersyviä runoja naisista esittivät  Irja Piispanen

_O2A6181 IW 30 v juhlaTARJA

ja Tarja Nyman

_O2A6143 IW 30 v juhla ROTARYLAHJA

Nastolan Rotary lahjoitti klubillemme tuntuvan rahasumman hyväntekeväisyysprojektiin käytettäväksi. Luovuttajina presidentti Jyrki Uimonen ja past presidentti Olavi Virtanen.

_O2A6165 IW 30 v juhla

_O2A6171 IW 30 v juhla

_O2A6119 IW 30 v juhlaSALI _O2A6120 IW 30 v juhla _O2A6122 IW 30 v juhla _O2A6123 IW 30 v juhla _O2A6156 IW 30 v juhla

_O2A6208 IW 30 v juhla

Vuoden 2015-2016 presidenttejä: Jyrki Uimonen Nastolan Rotary, Anne Halme IW Lahti Region, Aulikki Hämäläinen IW Nastola.

**********************************************************************************************************************************************************************************************************************

Salo14 Nastolan edustajat

10-2015 IW-rally ja syyspiirikokous Salossa. Nastolasta mukana Tarja Nyman, piirin sihteeri Merja Reiman, piirin puheenjohtaja Pikke Ritsilä sekä Aulikki Hämäläinen.

Salo12

Pikke Ritsilän tulikoe: ensimmäistä kertaa piirin puheenjohtajan nuijaa heiluttamassa. Hienosti meni!

Salo5

Katariina Kyrölä piti herättelevän luennon median käyttämien kuvien keinoista vaikuttaa katsojien tunteisiin.

Salo4

Salo2

 

10-2015 IW-rallyn juhlaillallinen nautittiin uhkeassa Wiurilan kartanossa

 

************************************************************************

2015-09 past-presidentti VirpiUimonen

09-2015  Astuttiin uusiin saappaisiin: Merja Reiman ’merkitsi’ Virpi Uimosen past presidentiksi

2015-09 presidentti AH

Aulikki Hämäläinen ryhtyi presidentiksi

ja Tarja Nyman sihteeriksi

08-2015”Vielä on keää jäljellä” -saunailta ja uuden toimintakauden avaus Luomaniemessä Kaija M:n synttärikahvien merkeissä.

_____________________________________________________________________________________

2014 – 2015

2015-05 Nastolan Rotary ja IW Nastola laavuretkellä Pajulahdessa. Lintujakin bongattiin.

05-2015 Nastolan Rotary ja IW Nastola retkellä Pajulahdessa.
Hyvän seuran lisäksi nautittiin lintujen konsertista. Sooloa lauloivat mm. punarinta, rantasipi ja mustarastas.

2015-04 Erkki Hämäläisen valokuvien ja videoiden mukana kiersimme sekä Nastolaa että Lappia. Saimme myös pikakurssin kuvien sommittelusta ja valotuksesta.

04-2015 Erkki Hämäläisen valokuvien ja videoiden matkassa pääsimme ympäri Nastolaa ja Lappia. Saimme myös pikakurssin kuvien sommittelusta ja valotuksesta.

2015-03 Piirikokous Nastolassa. Nastolan Rotaryklubin tervehdyksen kokoukseen toi presidentti Olavi Virtanen.

03-2015 Piirikokous Nastolassa.
Nastolan Rotaryklubin tervehdyksen kokoukseen toi presidentti Olavi Virtanen.

2015-03 Piirin puheenjohtaja, Tuula Karvisen vierailu klubissamme järjestyi mukavasti piirikokouksen jälkeen.

03-2015 Piirin puheenjohtajan, Tuula Karvisen (4.vas) vierailu klubissamme tapahtui piirikokouksen yhteydessä.

2015-01 MyCurry netti

01-2015 Vuoden avaus MyCurry-ravintolassa.                   Kultatuolissa istuva Nina jättää Nastolan, muttei klubiamme.

12-2014 Kulttuurikokemuksia ja jouluisia herkkuja Luomaniemen rantasaunalla.

11-2014 Yhteistä sopankeittoa ja -nauttimista Männistön koululla.

10-2014 Kirkkoherra Matti Piispanen esitteli klubillemme Luomaniemen uudistetun  toimintakeskuksen.

10-2014 Piirikokous Pieksämäellä; Merja Reiman piirin sihteeriksi

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2013 – 2014

2014-05 Sateenuhka siirsi keväisen laavuretkemme Lapakiston erämaasta kylän pintaan.

2014-05 Makkarat ja räiskäleet paistuivat ja maistuivat sateessakin.

04-2014 Hyväntekeväisyyskonsertti Kotkan Höyrypanimolla. Kiitos Kotkan klubille hienoista järjestelyistä.

04-2014 Kotkan konsertin tähdet, Pia Lunkka ja Esa Ylönen

04-2014 Nastolan IW-sisaria Kotkan konsertissa

03-2014 Joensuun piirikokouksessa

02-2014 Vierailimme kuvataiteilija Leena Horpun kauniissa taiteilijakodissa. Kuvassa taiteilija (seisomassa) kertoo meille töistään ja työtavoistaan.02-2014 Leenan teoksia ”taidetyrmässä”.                                   Katso:  luovalahti.fi -> Osaajat -> Leena Horppu

11-2013 Kokkasimme meren herkkuja Vappu Virtasen taitavassa ohjauksessa2013-11 Meren herkkuja

 

2013-10  IW-rally Kuopiossa.  Nastolan klubista mukana Tarja Nyman, Vappu Virtanen, Aulikki Hämäläinen, Merja Reiman ja Hilkka Rajala.

05-2013 Vuorelma Oy:llä Kärkölässä yhdessä Lahti region- ja Kotkan IW klubien kanssa