Kuopio -Toiminta

Leivontailta PAOK:lla 26.03.2024 seuraavan päivän pääsiäismyyjäisiin

Jo perinteeksi muodostunut leivontailta PAOK:lla vietettiin maaliskuisena tiistaina iloisissa merkeissä. Leivonnaisia syntyi seuraavan päivän IW Kuopion pääsiäismyyjäisiin. Myyjäisistä muodostui suurenmoinen menestys – ihanien tuotteiden ja loistavan myyntipaikan ansiosta.

Joulukuun kuukausitapaaminen 12.12.2023 Kuopion klubilla

Joulukuun kuukausitapaamista vietettiin lämminhenkisten pikkujoulujen merkeissä. Ohjelmassa oli joululauluja, runonlausuntaa savolaesittaen sekä tietysti hyvää ruokaa. Joululauluja lauloimme yhteislauluina. Säestys toteutettiin karaokepohjilla Kuopion Karaokekeitaan Enja Ikäheimon toimesta. Iltaan kuului myös luonnollisesti joulupakettien jako ja illan päätti perinteisistä perinteisin joululaulu Maa on niin kaunis.

Pikkujoulujen käytännön järjestelyistä vastasi kolmen naisen Pikkujoulu Trio; Taru Räsänen (vas.), Eija Räsänen ja Riitta Kaijomaa
Runonlausuntaa eli Savolaesta sananrieskoo tarjoili meille illan aikana Eeva Penttinen
Illan päätteeksi kokoonnuimme yhteiskuvaan sekä laulamaan iki-ihanan Maa on niin kaunis-joululaulun

Lahjoitus HOPE ry:lle

Lahjoituksellamme pääsimme edesauttamaan joulupakettien hankkimista Kuopiolaisiin lapsiperheisiin

Sukkia ja pipoja KYS:n vastasyntyneiden osastolle

Jäsenemme Raija Mikkonen ja Eeva Tuovinen neuloivat ja virkkasivat sukkia ja pipoja vauvoille. Raija ja Eeva sopivat käynnin KYS:n vastasyntyneiden osastolle ja toimittivat nämä ihanuudet perille lämpimien ajatusten ja terveisten kera.

Klubimatka Italiaan

Kuopion IW-klubin yhteisillä matkoilla on jo pitkät perineet, sillä matka 22.9.–28.9. Napoliin, Caprille, Amalfin rannikolle ja Pompeijista Vesuviukselle oli jo klubin seitsemäs. Osanottajia oli avecit mukaan lukien 20.

Lue matkakertomus piirin Ajankohtaisista tästä

Kauden 1. kuukausikokous 19.09.2023

Kauden 1. kuukausikokous aloitettiin musiikin siivittämänä, kun Minna Karhunen (kuvassa keskellä) konsertoi meille. Avustavana solistina toimi Taru Räsänen (kuvassa vasemmalla). Tekniikasta ja toisen apusolistin tehtävästä huolehti Kuopion Karaokekeitaan Enja Ikäheimo. Viime talvena Minna Karhuselle ojennettiin IW Kuopion stipendi lauluharrastuksen intensiiviseen jatkamiseen.

Trish Douglasin vierailu 13.9.2023

IIW:n presidentti Trish Douglas Skotlannista kävi Suomen vierailullaan myös Kuopiossa. Keskiviikkona 13.9. olimme järjestäneet hänelle sekä Kansallisen Neuvoston presidentti Raija Partaselle tiukan ohjelman aamusta iltaan. Päivä alkoi aamukävelyllä Valkeisenlammen ympäri. Sieltä jatkettiin torille, ”Mualiman Navalle” ja kauppahalliin. Sen jälkeen oli vuorossa kiertoajelu, jonka aikaan esittelimme vieraille Rönöä, Väinölänniemeä sekä Saaristokaupunkia. Kiertoajelua haitannut sade lakkasi, kun saavuimme Puijolle. Puijon tornista näkyi maisemat jo aika hyvin, mutta ylätasanteella oli kova tuuli! Tornista siirryttiin Puijon Majalle lounaalle. Siinä vaiheessa meitä oli 10 henkeä, joukossa myös piirin 139 puheenjohtaja Anja Manninen Pieksämäeltä sekä kaksi jäsentä Joensuun klubista.

Seuraava kohde oli Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa. Trish, joka on katolilainen ja jonka edesmennyt mies oli anglikaanikirkon pappi, oli todella ihastunut oppaan kertomuksiin ja ortodoksisiin aarteisiin. Hän totesi, että olisi voinut olla siellä koko päivän!

Matkailukeskus Saanan Järvikabinettiin meitä oli kokoontunut parikymmentä jäsentä ja saimme kuulla tosi innostavan ja lennokkaan puheenvuoron, jossa Trish kertoi kautensa teemasta ”Shine a Light” ja tavoitteista sekä Inner Wheelin nykytilanteesta. Klubin presidentti Jaana Väätäinen sai vastaanottaa ”Shine a Light”-viirin.

Päivän päätteeksi Trish ja Raija nauttivat illallista yhdessä Kuopion Inner Wheel -klubin hallituksen kanssa Annu Jauhiaisen kodissa

Trish on valoisa, välitön, iloinen, positiivinen ihminen, joka levittää iloa ja valoa ympärilleen: Shine a Light!

Kauden 2022-2023 lahjoituksia

IW Kuopion klubin kauden 2022-2023 presidentti Tuuli Vilkki toimitti klubin lahjoituksen MLL:n Anna Hyväriselle. Anna kertoi Tuulalle, että ilo lahjoituksesta oli suuri.
Hope ry:ssä oltiin myös onnellisia lahjoituksestamme.

IW Kuopion klubin jäsenet Anne Litja ja Eija Räsänen virkkasivat Kuopion yliopistosairaalan vauvateholle turvalonkeroita jotka toimitettiin perille lämpimien toivotusten saattelemana.

Kuopion Ensikotiyhdistys ry:lle lahjoitimme jäsentemme Leena Virtasen ja Pirjo Ronkaisen neulomia ihania sukkia. 9 paria lapsille ja 9 paria aikuisille.

Kauden 2022-2023 päätös 13.5.2023 – Mysteerimatka

Kauden päätös oli tällä kertaa piristävästi poikkeava; Mysteerimatka. Eli kirjaimellisesti starttasimme lauantaiaamuna 13.5. kohti ”tuntematonta”. Matkan meille operoi Jaanan Matkat/Jaana Neuvonen. Ainoastaan hänellä ja Kuopion Tila-auton linja-autonkuljettajalla oli tieto, minne olemme matkalla. Illalla matkanjohtaja ja kuljettaja palauttivat meidät lähtöpaikkoihin. Sää suosi meitä ihan koko päivän ja monta erilaista ja monelle meistä uutta paikkaa ehdimme päivän aikana kokea. Meillä oli mukava päivä! 🙂

Suurin osa matkalaisista nousi bussiin Kuopion Maljalahdenkadulta varhain aamulla
1. pysähdys: Wilhelmiinan konditoria, Jyväskylä. Täällä nautimme ihanan aamiaisen.
Lämmin suositus tälle viehättävälle jyväskyläläiselle konditorialle!
2. pysähdys: Säynätsalon kunnantalo. Entisen kunnantalon on suunnitellut Alvar Aalto. Oppaana toiminut Harri Taskinen toimii tässä kohteessa yrittäjänä. Esittely oli erittäin mielenkiintoinen ja innostavasti toteutettu.
3. pysähdys: Vitikkalan kartano, Jämsä. Lounasta ja shoppailua kauniissa kartanomiljöössä.
4. pysähdys: Viherlandia, Jyväskylä. Jos ihan vaan muutaman kesäkukan ostaisin… 😉
5. pysähdys: Anolan viinitila, Pieksämäki. Viinitasting ja iltapalaa viinitilan tunnelmallisessa kellariravintolassa.

Huhtikuun kuukausitapaaminen 11.4.2023 – Kurkistus kulisseihin Kuopion Kaupunginteatterilla

Kurkistus kulisseihin-kierros kiinnosti monia IW:läisiä Kuopion kaupunginteatterilla
Tarpeiston aarteita…
Kun iso osa puvustuksesta tehdään teatterin omassa ompelimossa, tarvitaan luonnollisestikin isosti erilaisia kankaita ja kuoseja

Pääsiäismyyjäisten valmistelua sekä itse myyjäiset kauppakeskus Aapelissa 05.04.2023

Viime vuoden tapaan IW Kuopion klubin topakat naiset kokoontuivat PAOK’ille (ent. talouskoulu) leipomaan pääsiäismyyjäisiä edeltävänä iltana. Tuloksena jälleen kerran monenlaisia suolaisia ja makeita herkkuja juhlapöytiin.
Myyjäisiä varten klubissa perustettiin myös Hilloryhmä, joka uutterasti valmisti ison annoksen Paholaisenhilloa á la Minni myytäväksi myyjäisissä. Hilloryhmään kuuluvat Anne Litja, Jaana Väätäinen ja Taru Räsänen. Tarina hillon/reseptin takana on traaginen, mutta toisaalta kaunis. Minni oli Tarun ystävä, joka menehtyi suhteellisen lyhyen taistelun jälkeen rintasyöpään 1.3.2017. Kun Taru aikanaan oli riittävän monta kertaa maistellut Minnin tekemää ”pirun hyvää” hilloa, hän rohkeni pyytää reseptiä myös itselleen. Ja siitä pitäen on hilloa tehtailtu säännöllisen epäsäännöllisesti. Taru oli jokseenkin varma, että Minni katseli pilven päältä hilloryhmän talkoita – ja hymyili tyytyväisenä.
Ja tässä Hilloryhmän Jaana maistelee lopputuloksen viimeisiä rippeitä kattilan pohjalta. Siis niin hyvää!
”When life throws lemons at you… make lemon curd” 🙂
Päivän viimeinen myyntivuoro. Tuotteet menivät loistavasti kaupaksi ja päivän tuotto oli huikean hyvä!

Maaliskuun kuukausitapaaminen 14.03.2023

Maaliskuun kuukausitapaamisen aluksi tutustuminen Kuopion taidemuseon näyttelyihin. Museokierroksella ja kokouksessa olivat mukana myös piirin puheenjohtaja Marjatta Haapaniemi ja past puheenjohtaja Ulla Eloranta. Näyttelyä esitteli museoassistentti Pertti Louni. Näyttelyn jälkeen siirryttiin kokoustamaan Ravintola Frans & Sophieen.

Helmikuun kuukausitapaaminen Ystävänpäivänä 14.02.2023

Helmikuun kuukausitapaamisen aluksi kuulimme erittäin mielenkiintoisen luennon: MUISTISAIRAUDET JA VOIDAANKO NIITÄ PARANTAA? Luennoitsijana LT, dosentti Eino Solje Kuopion Yliopistosairaalasta. Vaikka aihe ei Soljen mukaan ollutkaan niin hirveän hyvin Ystävänpäivään sopiva, osasi hän silti luennoida aiheesta erittäin innostavasti ja asiantuntevasti. Luennon jälkeen oli vuorossa vaalikokous. Ystävänpäivän teemaa pidettiin yllä iloisilla toivotuksilla ja suklaatarjoilulla.

Soljen luennon alusti Päivi Hartikainen

Inner Wheel Kuopion klubin palveluryhmän toimintaa

Osana IW Kuopion palveluryhmän arvokasta toimintaa toteutui tammi-helmikuun vaihteessa Minna K:n haave rakkaan lauluharrastuksen intensiivisestä jatkamisesta, kun IW Kuopion Presidentti Tuula Vilkki kävi Enja Ikäheimon luotsaamalla Kuopion Karaokekeitaalla ojentamassa Minnalle stipendin lauluharrastuksen tukemiseksi. Tilaisuudessa mukana oli myös palveluryhmässä toimiva Taru Räsänen.

Inner Wheel päivä 10.1.2023

Tammikuun kuukausitapaaminen kansainvälisenä Inner Wheel päivänä pidettiin tunnelmallisessa Trattoria Sorrento Wanhassa Myllyssä ohjatun neljän valkoviinitastingin ja runsaiden tapasten alkuun saattelemana. Maistelimme ainutlaatuisia italialaisia viinejä ja saimme hyvää viinitietoutta. Iloinen puheensorina kävi pöydissä.

Kuukausitapaamisen osallistujille jaettiin heti alussa nimilaput, jotta oppisimme paremmin tuntemaan toisemme. Marraskuun kuukausitapaamisessa kerätty jäsenpalaute käytiin läpi. Tämänkertaisessa kuukausitapaamisessa oli kaksi ystävää tutustumassa meihin ja toimintaamme. Arja Haapakorva kertoi ISO-kuulumiset teemaan sopien. Saimme kuulla ystävyysklubien yhteydenpidosta ja heidän ajankohtaisista tapahtumistaan.   

Pikkujoulu 13.12.2022

Loppuvuodesta järjestömme eteen tuli pienoinen pulmatilanne: Rotaryklubi Kuopio oli allakoinut pikkujoulunsa perinteiselle Kuopion Klubille juuri samalle illalle kuin kuin Inner Wheel. No, jäsenistömme ratkaisi asian luovasti: jospa ehdotamme yhteistä pikkujoulua Rotareiden kanssa avec. Ehdotuksemme sai myöntävän vastaanoton. Tuumasta toimeen! Molempien klubien tiiviin yhteydenpidon jälkeen ja presidenttien Tuula Vilkin ja Kalevi Ollikaisen myötävaikutuksella syntyi oivallinen suunnitelma ja niin pikkujoulun ohjelma sai hahmonsa:

Maittavan jouluillallisen ohessa saimme kuulla elävää musiikkia, josta vastasi viiden hengen kokoonpanolla Vahtivuoren orkesteri Rotary Seppo Turusen johdolla. Ohjelmassa oli myös mukavia puheita, ”Savolaesta sanarrieskoo”, yhteislaulua sekä jouluisia runoja, joita oli etukäteen jaettu pöytiin kauniisiin kakkupapereihin kätkettynä:) 

Ja koskapa jouluun kuuluu aina jännitystä, eikä pukki päässyt tällä kertaa vierailemaan, sitä tarjosi Inner Wheelin järjestämät herkkukoriarpajaiset. Jäsenistön ahkeroinnin ansiosta upeita herkkukoreja kertyi peräti kolme kappaletta ja vielä lisäksi pienempiä herkkukasseja. Arpajaisten tuotto oli huikeat 700 € osoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

Mutta olihan meitä arvan ostajiakin, sillä osallistujia pikkujouluun oli reilut 60. Suomalaiseen pikkujoulutunnelmaan oli tutustumassa myös Kuopiossa Rotary-nuorisovaihdossa oleva Tyla Garfas-Knowles USA:sta. 

Yhteinen pikkujoulumme sujui hienosti ja totesimmekin, että se oli osaltaan Rotary-yhteistyötä parhaimmillaan. Kukapa tietää, vaikka siitä syntyisi perinne! 

Jäsen- ja ystävyysilta 8.11.2022

Marraskuun tapaamisessa Kuopion klubilla pääpaino oli yhdessäolon vahvistamisessa sekä uusille mahdollisille jäsenille toiminnan esittelyssä. Kaikkiaan osallistujia oli 22, joista neljä oli mukana olevaa ystävää. Rattoisa tapaaminen muodostui Inner Wheelin toimintaa esittelevästä puheesta, yllätysohjelmana olevasta muotinäytöksestä, ajankohtaisista asioista sekä vapaasta seurustelusta. Arpajaispalkinnot olivat poikkeuksellisen anteliaat ja niitä arvottiin kaksin kappalein. Pia Helkiö oli järjestänyt Piattacósta kaksi 100 euron arvoista palkintoa.  Supermalleina Piattacón vaatteissa pyörähtelivät Pia Helkiö, Jaana Väätäinen, Tuula Vilkki ja Anne Litja. Illan aikana pienryhmätyöskentelyn kautta kerättiin jäseniltä palautetta toiminnasta sekä toiveita, mitä jatkossa toivottaisiin toiminnan olevan ja mistä jäsenet olisivat kiinnostuneet.

11.10.2022 Kansainvälisen tyttöjen oikeuksien päivän ulkoilutapahtuma Väinölänniemellä

Tuulisesta ja sateisesta säästä huolimatta joukko IW:n urheita naisia kokoontui Kuopion satamaan, josta jatkettiin lenkkeillen Väinölänniemen upeisiin syksyisiin maisemiin. Ulkoilun jälkeen kokoonnuimme kuukausitapaamiseen Pizzeria Sorrentoon, joka sekin sijaitsee sataman alueella.

Ihan Kuopiossa ollaan, vaikka palmuja taustalla komeileekin 🙂

Onnistunut IW-matka Nizzaan, Monacoon ja Monte Carloon

Kuopion IW:n klubimatka avec toteutui vapun tienoilla jo kuudennen kerran, tällä kertaa pääkohde oli Nizza.

Tulopäivänä saimme erinomaisen oppaamme Timo Hakolan ansiosta hyvän yleiskuvan ja tietopaketin kaupungista ja sen värikkäästä historiasta muun muassa Euroopan kruunupäiden talvikaupunkina.

Seuraavina kahtena päivänä tutustuimme omatoimisesti kaupunkiin. Useimmat kävivät Chagall-museossa, jotkut modernin taiteen MAMAC-museossa ja kaikki kulkivat rantabulevardilla. Kirjaimellisesti matkan huipentumana kiipesimme Colline du Chateaulle eli linnavuorelle piknikille nauttimaan paitsi toistemme seurasta ja upeista maisemista myös oikeaa shampanjaa –kiitos Jouppilat – muuta kuohuvaa ja viinejä, juustoja, mansikoita, mustikoita ja vadelmia.

Vappupiknik linnavuorella

Meillä oli myös klubitapaaminen nizzalaisen Inner Wheel Nice  D 73:n  kanssa. Kohtauspaikkana oli ylellinen Astor-hotelli, jonka johtaja oli sikäläisen klubin jäsen ja osoitti ylenpalttista vieraanvaraisuutta. Valitettavasti yhteistä kieltä ei ollut, sillä Kuopion klubilaiset eivät puhuneet ranskaa eivätkä nizzalaisklubilaiset mitään muuta kieltä. Hienosti kuitenkin vaihdoimme kuulumisia parin tunnin ajan, kun muutama heistä osasi hieman englantia. Samojen asioiden kanssa puuhailemme ja uusia jäseniä hekin kaipailevat joukkoonsa. Piiriin D 73 kuuluu myös klubit Algeriasta, Casablancasta ja Tunisiasta.

IW-ystävyysvierailulla
Astorin katolla

Päätöspäivänä matkasimme hyvän Timo-oppaamme johdolla Monacoon ja Monte Carloon. Teimme pienen kiertokävelyn Monacon vanhassa kaupungissa, jossa ruhtinasperheen jäseniäkin asuu. Hyvin hoidettuja puistoja ja valtavasti julkista taidetta saimme nähdä myös Monte Carlossa, jossa tietenkin piipahdimme myös kasinolla. Formularatakin nähtiin ja osittain sitä pitkin myös ajettiin.

Nizza jää jo taaksemme
Monte Carlon kasinolla

IW-matkat ovat aina hyvin suunniteltuja ja järjestelyiltään erinomaisia, ja niistä kuuluu jälleen kerran kiitos matkajohtajallemme Pia Helkiölle.  Matkat syventävät klubilaisten yhteenkuuluvuutta ja siten rikastuttavat toimintaamme. Jäämme jo odottamaan seuraavaa matkaa, joka voisi olla vaikka Sisiliaan.

Huhtikuun kuukausikokous 12.4.2022 – leivontailta PAOK:lla ja Pääsiäismyyjäiset 13.4.2022

Huhtikuun kuukausikokouksen jatkeeksi kokoontui n. parikymmentä IW:läistä levontailtaan PAOK:lle, joka taidetaan paremmin Kuopiossa tuntea talouskouluna. Leivontaillassa leivottiin tuotteita 13.4. pidettäviin myyjäisiin, sekä tietenkin leipojillle maisteltaviksi. Herkullisia leipomuksia syntyikin runsain mitoin ja myyjäispöytä suorastaan notkui kaikenlaisia ihania tuotteita. Ohessa muutamia kuvia leivontaillasta ja myyjäisistä.

Marraskuun kuukausikokous 9.11.2021 – vierailu Lignell & Piispanen

Pidimme ensin lyhyen kokouksen, jossa käsiteltiin mm. klubin tulevia tapahtumia, sekä muita ajankohtaisia asioita. Sen jälkeen pääsimme opastetulle tehdaskierrokselle. Oppaamme Piia Tuovinen kertoi Lignell & Piispasen historiasta ja nykypäivästä ja kierrätti meitä yrityksen tiloissa. Kierroksen jälkeen valtaosa jäsenistä osallistui vielä tastingiin, jossa päästiin maistelemaan heidän tuotteitaan. Lisäksi jäsenillä oli mahdollisuus ostaa Lignell & Piispasen tuotteita. Tilaisuus oli herättänyt hienosti mielenkiintoa jäsenistössä, kun paikalla oli 26 henkilöä, joista valtaosa jäi vielä maistelemaan isäntäyrityksemme valmistamia juomia.

Tilaisuuden opas ja illan emäntä, laulajanakin tunnettu Piia Tuovinen järjesti meille tastingin aikana leikkimielisen kilpailun liittyen maisteltavana oleviin juomiin. Hieno, mielenkiintoinen ja kaikin puolin onnistunut ilta päättyi Maamme-lauluun, jonka kajautimme yhdessä Piia Tuovisen johdolla.

Iloinen joukko yhteiskuvassa Lignell & Piispasen toimitiloissa
Tutustumassa tuotantoon
”Taskumatti”
Siinäpä on Lignell & Piispasen tuotteita makuun jos toiseenkin
Tastingin kaunis kattaus

Ruoka- ja matkailukirjaa juhlistettiin Koivumäen kartanolla

Neljän Italian IW-piirin julkaiseman ruoka- ja matkailukirjan kuopiolaista osuutta juhlistettiin 1.9. Koivumäen kartanolla kakkukahvien merkeissä. Samalla past presidentti Marketta Kolari ja ISO-vastaava Arja Haapakorva luovuttivat kirjat ja kunniakirjat Koivumäen kartanon kehityspäällikkö Sari Mieloselle ja Lignell&Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikköselle. Kirjaan on valikoitu Koivumäen kartanon menu ja miljöö sekä Lignell&Piispasen tuotteita kuten kalan marinointiin käytetty palkittu tillivodka.

 

Arja Haapakorva ja Marketta Kolari pitivät kansainväisenä yhteistyönä tehtyä ruokakirjaa mainiona esimerkkinä IW:n kansainvälisistä yhteyksistä. Kirja luovutettiin Lignell&Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikköselle (keskellä) ja Koivumäen kartanon kehitysjohtaja Sari Mieloselle.

Kuopion IW-klubi vei kuopiolaisia menuja italialaiseen ruokamatkailukirjaan

Kuopion Koivumäen kartanon herkut ja Lignell & Piispasen palkitut juomat ovat päässeet Kuopion IW-klubin ansiosta Italian IW-piirin 204 julkaisemaan ruokamatkailukirjaan Cucina, Calici, Casali et Castelli. Kirja on ilmestynyt myös englanniksi nimellä   Cuisine, Wines, Manors  and Castels. 

Kuopion IW-klubin yhteydet Italiaan ovat vuoden 2018 Milanon ystävyysmatkan satoa, jolloin klubilaiset tapasivat IW-Milanon Giardini -klubin ja saivat nauttia heidän vieraanvaraisuudestaan yhteisellä lounaalla. Kirja liittyy klubin kansainvälisen yhteistyön ja ystävyyden edistämisen toimintaan. Artikkelin ja kuvat kirjaan toimitti ISO-vastaava (International Service Organizer) eli kansainvälisistä yhteyksistä vastaava Arja Haapakorva.

Aivan aiheetta ei Arja Haapakorva toimeen tarttunut, sillä Kuopion seutu on saanut vuosille 2020–2021 European Region of Gastronomy -tunnustuksen.

Koivumäen kartanon tillivodkamarinoitu kirjolohi, ahvenfileet piparjuurikastikkeessa sekä Lignell-Piispasen kahviliköörin ja Raninin konjakin aateloima jälkiruoka resepteineen esitellään nyt Italian linnojen ja muiden mielenkiintoisten ruokamatkakohteiden alueilleen tyypillisten ruokien ja viinien joukossa.

Kirjassa esitellään liki sata ruokamatkailukohdetta menuineen ja resepteineen neljän Italian IW-piirin sekä piirien kontaktiklubien alueilta.  Kuopion IW-klubi on Suomesta ainoa, mutta muita kontaktiklubeja on mukana myös Saksasta ja Ranskasta. Lisäksi Kuopion IW-klubi palkittiin Koivumäen menusta ja kohteen esittelystä parhaana ulkomaisena toteutuksena.

Kirja oli mainio tilaisuus tuoda esiin savolaista lähiruokaa ja parhaita makuja kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisessa miljöössä.

Italialaiset olivat panostaneet vahvasti kirjan toteutukseen ja korkeatasoiseen ulkoasuun. Kuvassa kirjaa esittelee Arja Haapakorva Kuopion IW-klubin alkaneen kauden presidentin  Päivi Hartikaisen ja päättyneen kauden presidentin Marketta Kolarin seurassa.

Kuopion klubi sai Arja Haapakorvan toimittamasta artikkelista parhaan ulkomaisen toteutuksen palkinnon.

Kauden päätös retkitunnelmissa

Kuopion IW-klubi kokoontui kesän ensimmäisenä lämpimänä päivänä kauden päättäjäisiin Rauhalahden leirikeskuksen pienessä saaressa sijaitsevaan Nuottakotaan. Ilo kokoontua ja nähdä IW-ystäviä oli suuri, sillä edellisestä yhteistapaamisesta oli jo puoli vuotta. Presidentti Marketta Kolari totesikin, että IW-yhteisö on tärkeä sosiaalinen verkosto. Erityisen hienoa on ollut, että Kuopion IW-klubi on pystynyt toimimaan koronarajoituksista huolimatta ja ylläpitämään yhteishenkeä. Hallitus ojensi kukat presidentille kiitokseksi ansiokkaasta presidenttikaudesta tänä vaikeana aikana.

Keväiseen ulkoilmatapahtumaan osallistui 26 innerwheeliläistä.

Jaana Väätäinen jatkaa klubin sihteerinä.
Tuula Vilkki aloittaa syksyllä varapresidenttinä.

Kaikki kevään 2021 kokoontumiset pidettiin etäyhteyksin, mutta ohjelma toteutui silti suunnitelmien mukaisesti. Alla muistoja viimeisistä yhteistapaamisista:

Perintöasioista tärkeää tietoa

Marraskuun kuukausikokouksessa perehdyimme perintöasioihin, josta saimme asiantuntijatietoa asianajaja Seppo Kolarilta. Klubilaiset olivat ajankohdan vaatimuksen mukaisesti huolellisesti Masked-IW.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on iw-perinto-1.jpg
Turvavälien, käsidesien ja maskien turvin uskaltauduimme kokoontumaan väljennetyissä kokoustiloissa Kuopion Klubilla

Yritysvierailu Lasilinkkiin

Klubin lokakuun kuukausikokouksen yhteydessä tutustuimme kuopiolaiseen, uniikkeja sisustuslaseja valmistavaan Lasilinkkiin. Toimitusjohtaja Essi Sundman on kolmannen polven yrittäjä täyden palvelun lasitusliikkeessä, joka valmistaa hänen sanojensa mukaan lasista kaikkea paitsi silmälaseja. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on lasilinkki4-1.jpg
Kokoustimme näyttelytilassa, jossa lasi näyttäytyi väliseininä, lavuaarialtaina, pöytälevyinä, keittiön välitiloina ja jopa hautakivinä. Lasilinkki edustaa ainutlaatuista lasiosaamista ja hallitsee myös kierrätyslasin uusiovalmistuksen.