Piirin puheenjohtajan pääsiäiskirje

Hyvät ystävät, Inner Wheel -sisaret!

Talvi on taittunut kevääseen, vaikka ulos katsottaessa näkyy lunta vielä paljon, ainakin täällä Pohjois-Karjalassa. Ulkona on kuitenkin päivisin jo lämmin. Yöpakkasten vielä viipyessä hiihtämäänkin saattaa pääsiäisen aikana päästä. Joka tapauksessa kevät on täällä tänään. Toivottavasti se antaa voimaa myös meidän mieliimme ja tarmoa toimintaamme!

Kevään piirikokouksessamme Jyväskylässä keskustelimme rakentavassa hengessä organisaatiostamme. Kiitos kaikista mielipiteistä, jokainen niistä on arvokas. Surua piirissämme koetaan siitä, että kuluvalla kaudella kaksi klubia on tullut päätökseen lopettaa toimintansa. Kotkan klubi on jo lopettanut vuoden vaihteessa ja Jyväskylän klubi on päättänyt lopettaa kuluvan kauden vaihtuessa uuteen. Onneksi IW -toimintaan sitoutuneilla on halutessaan mahdollisuus hakea johonkin lähellä olevaan klubiin jäseneksi.

Kansallisen neuvoston edustaja ei sairauden vuoksi päässyt kokoukseen. Kokouspöytäkirjan mukana klubeille tulee KN:n puheenjohtajan diasarja. Raija Partanen oli kokouksemme kanssa samaan aikaan Oulussa piirikokouksessa. KN:n toiminnasta tuli kokouksessamme paljon kiitosta, erityisesti tiedonkulun parantumisesta. Kansallisen Neuvoston tarve tunnustettiin yksimielisesti. Totesimme, että ilman Kansallista Neuvostoa yhteytemme maailmalle katkeaisi. Piiriorganisaation mahdollisesta uudistamisesta keskustelu oli mielestäni rakentavaa, ja valmiuksia uudenlaiseen yhteistyöhön piirimme klubien välillä tuntui olevan. Jäämme odottamaan, mitä mahdollisesta jatkoselvittelystä seuraa.

Jyväskylän klubille kiitokset piirikokouksen hyvästä järjestämisestä. Paikka Toivolan vanhalla pihalla Pajassa oli hieno, ruoka hyvää ja tunnelma leppoisa. Arpajaiset taisivat tuoda kaikille osallistuneille voiton.

Kokouksemme jälkeen on tapahtunut paljon. Eduskuntavaalit ovat takana, kansa on puhunut ja muutosta halunnut. Merkittävää Suomelle tapahtui vielä eilen, kun Suomesta tuli NATON jäsen. Me IW:läiset vaalimme perusarvojamme. Ystävyys, palvelemisen ihanne ja kansainvälinen ymmärrys ovat tärkeitä kaikkien muutosten keskellä, sitä vaalikaamme! KURKOTETAAN KORKEALLE, TEHDÄÄN IHMEITÄ, näin voimiemme mukaan!

Hyvät IW -ystävät, teille kaikille toivon rauhallista pääsiäisen juhla-aikaa! Nauttikaamme kevään valosta, ilosta ja kesän odotuksesta. Onnea kaikille piirin ja klubien uusille vastuuhenkilöiksi valituille! Yhteistyössä on voimaa.

Kevätterveisin Joensuusta 5.4.2023

Marjatta