Kuopion IW klubimatkalla Nizzaan, Monacoon ja Monte Carloon

Kuopion IW:n klubimatka avec toteutui vapun tienoilla jo kuudennen kerran, tällä kertaa pääkohde oli Nizza.

Tulopäivänä saimme erinomaisen oppaamme Timo Hakolan ansiosta hyvän yleiskuvan ja tietopaketin kaupungista ja sen värikkäästä historiasta muun muassa Euroopan kruunupäiden talvikaupunkina.

Seuraavina kahtena päivänä tutustuimme omatoimisesti kaupunkiin. Useimmat kävivät Chagall-museossa, muutamat modernin taiteen MAMAC-museossa ja kaikki kulkivat rantabulevardilla. Kirjaimellisesti matkan huipentumana kiipesimme Colline du Chateaulle eli linnavuorelle piknikille nauttimaan paitsi toistemme seurasta ja upeista maisemista myös vappuherkuista.

IW-tapaaminen Nizzn IW-klubin kanssa oli mieltälämmittävä.

Meillä oli myös klubitapaaminen nizzalaisen Inner Wheel Nice  D 73:n  kanssa. Kohtauspaikkana oli ylellinen Astor-hotelli, jonka johtaja oli sikäläisen klubin jäsen ja osoitti ylenpalttista vieraanvaraisuutta. Valitettavasti yhteistä kieltä ei ollut, sillä Kuopion klubilaiset eivät puhuneet ranskaa eivätkä nizzalaisklubilaiset mitään muuta kieltä. Hienosti kuitenkin vaihdoimme kuulumisia parin tunnin ajan, kun muutama heistä osasi hieman englantia. Samojen asioiden kanssa puuhailemme ja uusia jäseniä hekin kaipailevat joukkoonsa. Piiriin D 73,kuuluu myös klubit Algeriasta, Casablancasta ja Tunisiasta.

Päätöspäivänä matkasimme hyvän Timo-oppaamme johdolla Monacoon ja Monte Carloon. Teimme pienen kiertokävelyn Monacon vanhassa kaupungissa, jossa ruhtinasperheen jäseniäkin asuu. Hyvin hoidettuja puistoja ja valtavasti julkista taidetta saimme nähdä myös Monte Carlossa, jossa tietenkin piipahdimme myös kasinolla. Formularatakin nähtiin ja osittain sitä pitkin myös ajettiin.

IW-matkat ovat aina hyvin suunniteltuja ja järjestelyiltään erinomaisia, ja niistä kuuluu jälleen kerran kiitos matkajohtajallemme Pia Helkiölle.  Matkat syventävät klubilaisten yhteenkuuluvuutta ja siten rikastuttavat toimintaamme. Jäämme jo odottamaan seuraavaa matkaa, joka voisi olla vaikka Sisiliaan.

Kaija Vuorio