Piirin puheenjohtajan jäsenkirje 2

Tampereella 7.2.2022

Tervehdys kaikki piirin 139 Inner Wheel ystävät!

Pimeä syksy on mennyttä aikaa ja pääsemme jatkamaan toimintaamme syksyä valoisammissa merkeissä! Toivottavasti klubikokoukset ovat ”fyysisiä”, joten tapaamiset ovat selkeästi mukavampia kuin ruutuaika.

Kansainvälisistä äänestyksistä on aina kysymistä ja tänä vuonna, kun ne järjestetään ensimmäisen kerran täysin sähköisesti, sitäkin enemmän.  Viestintävastaavamme Annu Jauhiainen on suomentanut nettisivuille ohjeet kuinka toimitaan. 

  • Innerwheel.fi sivut avataan ja mennään kohtaan IIW-äänestykset sähköisesti. Sieltä löytyy: testiäänestys 9.-16.2.  ja 9.2. ”Notice of IIW Election 2022-2023 and Test Vote. Varsinainen äänestysaika on 1.3 – 31.3.2022.

Sivuilla ovat äänestyslistat kohdassa “Nomination Booklet”. Varapresidentti jatkaa presidenttinä, varapresidenttiehdokkaita on kaksi: Isosta Britanniasta Trish Douglas ja Intiasta Mamta Gupta. Rahastonhoitajaksi ja editoriksi (toimittaja) ehdokkaita on vain yksi eli äänestystä ei tarvita, mutta Constitution Chairman`iksi (sääntötoimikunnan puheenjohtaja) on kaksi hyvää ehdokasta. Valinta on vaikea, molemmat ovat hyviä ja erittäin aktiivisia. Norjalainen Sissel Michelsen on tänä vuonna tässä virassa eli hakee jatkopaikkaa, italialainen Luisa Vinciguerra on mm. kirjoittanut historioita ym.  kirjoja innerwheelistä ja on erittäin aktiivinen somessa. Molemmat ovat käyneet vierainamme mm. Nordic Rallyssa ja Women for Europe-kokouksessa Tampereella. Board Director-ehdokkaista muistakaa äänestää tasan 16 ehdokasta, jokainen klubi tietysti omien ajatustensa mukaisesti. Perusvinkkinäni on, että jos ei muuta, niin järjestys olisi: suomalainen, pohjoismaalainen, eurooppalainen, muu maailma…

Piirihallituksen kokous on lauantaina 19. helmikuuta ja piirikokous lauantaina 26. maaliskuuta 2022. Piirikokouksen päivämäärä on siis muuttunut, toiveena on tavata paikanpäällä Lahdessa. Esityslistalla on mm. pieni jäsenmaksun muutosehdotus, tällä kertaa alentaminen. Kansallinen neuvosto päätti alentaa jäsenmaksuaan 2 euroa, eikä piirille tuleva maksukaan ainakaan nouse.

Paljon keskustelua herätti Kansallisen neuvoston kokouksessa Helsingin Kallio-Berghällin klubin aloite (liitteenä) työryhmän perustamiseksi madaltamaan järjestömme organisaatiota ja hallintomaksuja. Mahdollisesti luopua Kansallisesta neuvostosta. Kansallisen neuvoston ehdotus jäsenmaksuksi on 11 euroa – se tulee piirikokousten päätettäväksi. Säännöstöä uudistettiin viisi vuotta sitten, kun piirit ja useimmat klubit rekisteröityivät PRH:n hyväksymin säännöin. 

Lyhyesti kertoen Kansallinen neuvosto huolehtii kaikki suhteet kansainväliseen toimintaamme, kirjeet, viestit, raportit, edustukset, projektit, tiedotteet muista maista jne jne. Lisäksi se toimii  oman maamme yhteistyötoimijana, tiedottajana piirien ja klubien kesken, hoitaa verkkosivut ja sillä on myöskin erittäin  tärkeä mahdollisuus esittää IIW:n virkoihin oman maamme  ehdokkaita.

Edellä kirjoitetun perusteella en ymmärrä Kallio-Berghäll-klubin esitystä, mutta ottakaa se esille klubikokouksissa ja jatketaan asiasta  piirikokouksessa.

Sisarpäivät Jyväskylässä 21-22. toukokuuta 2022 ovat toivottavasti jo kaikkien klubien toimintakalenterissa!

Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja tervettä kevättä! 

Pidetään mielessä

  • aito ystävyys
  • palveleminen
  • kansojen keskeinen yhteisymmärrys

Lämpimin terveisin, 

 Ulla

Ulla Eloranta, piirin 139 puheenjohtaja

puh. 040-5866755