Kuopion IW-klubi vei kuopiolaisia menuja italialaiseen ruokamatkailukirjaan

Kuopion Koivumäen kartanon herkut ja Lignell & Piispasen palkitut juomat ovat päässeet Kuopion IW-klubin ansiosta Italian IW-piirin 204 julkaisemaan ruokamatkailukirjaan Cucina, Calici, Casali et Castelli. Kirja on ilmestynyt myös englanniksi nimellä   Cuisine, Wines, Manors  and Castels. 

Kuopion IW-klubin yhteydet Italiaan ovat vuoden 2018 Milanon ystävyysmatkan satoa, jolloin klubilaiset tapasivat IW-Milanon Giardini -klubin ja saivat nauttia heidän vieraanvaraisuudestaan yhteisellä lounaalla. Kirja liittyy klubin kansainvälisen yhteistyön ja ystävyyden edistämisen toimintaan. Artikkelin ja kuvat kirjaan toimitti ISO-vastaava (International Service Organizer) eli kansainvälisistä yhteyksistä vastaava Arja Haapakorva.

Aivan aiheetta ei Arja Haapakorva toimeen tarttunut, sillä Kuopion seutu on saanut vuosille 2020–2021 European Region of Gastronomy -tunnustuksen.

Koivumäen kartanon tillivodkamarinoitu kirjolohi, ahvenfileet piparjuurikastikkeessa sekä Lignell-Piispasen kahviliköörin ja Raninin konjakin aateloima jälkiruoka resepteineen esitellään nyt Italian linnojen ja muiden mielenkiintoisten ruokamatkakohteiden alueilleen tyypillisten ruokien ja viinien joukossa.

Kirjassa esitellään liki sata ruokamatkailukohdetta menuineen ja resepteineen neljän Italian IW-piirin sekä piirien kontaktiklubien alueilta.  Kuopion IW-klubi on Suomesta ainoa, mutta muita kontaktiklubeja on mukana myös Saksasta ja Ranskasta. Lisäksi Kuopion IW-klubi palkittiin Koivumäen menusta ja kohteen esittelystä parhaana ulkomaisena toteutuksena.

Kirja oli mainio tilaisuus tuoda esiin savolaista lähiruokaa ja parhaita makuja kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisessa miljöössä.

Italialaiset olivat panostaneet vahvasti kirjan toteutukseen ja korkeatasoiseen ulkoasuun. Kirjaa esittelee Arja Haapakorva Kuopion IW-klubin alkaneen kauden presidentin  Päivi Hartikaisen ja päättyneen kauden presidentin Marketta Kolarin seurassa.

Kuopion klubi sai Arja Haapakorvan toimittamasta artikkelista parhaan ulkomaisen toteutuksen palkinnon.