Piirin 139 puheenjohtajan syyskirje 12.9.2017

Piirin 139 puheenjohtajan syyskirje

Lämmin tervehdys teille kaikille Inner Wheel Suomi-Finlandin piirin 139 klubien jäsenille!

Sateinen kesämme on ohi, ja nyt on aika aloittaa toiminta IW-klubeissa. Alkavaa toimintavuotta sävyttävät erityisesti Suomen juhlavuosi, joka huipentuu 100-vuotissyntymäpäivään 6.12.2017 ja International Inner Wheelin intialaisen presidentin Kapila Guptan teema ” Leave a Lasting Legacy”, ”Vaikuta tulevaisuuteen”. Teemavalinnallaan hän mm. kehottaa meitä harkitsemaan painotuksiamme elämässämme, sillä kaikella toiminnallamme, sanoillamme,teoillamme ja valinnoillamme on suoraa tai välillistä vaikutusta ei vain omaan ja  lähellämme olevien, vaan myös koko maapallon tulevaisuuteen.

Kautemme käynnistysvaiheessa välitän teille seuraavassa asioita, joita mm. on käsitelty Kansallisen Neuvoston 26.8. ja piirihallituksen 10.9. kokouksissa:

Olettehan runsain joukoin osallistumassa Inner Wheel Rallyn 2017 ohjelmaan Oulussa 14.-15.10.!  Rallyn ohjelma on tavattoman mielenkiintoinen. Avajaiset alkavat lauantaina 14.10. klo 9.30 piirien lippujen saapuessa juhlatilaan. Piirikokous pidetään Rallyn toisena päivänä, sunnuntaina 15.10. klo 10.00-12.00. Piirikokouksen esityslista liitteineen  on työn alla, ja toimitetaan klubien puheenjohtajille ja sihteereille mahdollisimman pian.

Molemmissa em. kokouksissa kiinnitettiin huomiota klubien viestintäasioihin ja verkkosivujen päivitysasioihin. Olisi tärkeätä, että klubien tiedot ovat netissä ajan tasalla ja että koulutetut nettivastaavat välittävät tietoa ja osaamistaan seuraaville ko. tehtäviä hoitaville. Jos klubissanne ilmenee tarpeita nettikoulutuksen suhteen, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen tai piirisihteeri Anne-Maija Monthaniin, monthanam@gmail.com.

Tulevan syyspiirikokouksen esityslistalla on Kansallisen Neuvoston virkailijoiden ehdollepano 2018-2019.  Kansallinen Neuvosto edellyttää, että piirit esittävät syksyllä uusia ehdokkaita seuraaviin Kansallisen Neuvoston  tehtäviin: sihteeri, rahastonhoitaja ja tiedotusvastaava.  Lisäksi piiristä 139 odotetaan ehdokasta varapresidentin tehtävään kaudelle 2018-2019. Uudet, Kansallisen Neuvoston 26.8.2017 hyväksymät säännöt mahdollistavat sen,  että riittää kun varapresidentti on toiminut missä tahansa tehtävässä piirihallituksen jäsenenä ennen nimeämistä.

Mikäli klubillanne on syyspiirikokoukselle tulevia esityksiä, niistä tulee toimittaa tieto viimeistään 1.10. allekirjoittaneelle.

Joka kolmas vuosi järjestettävä kansainvälisen järjestömme ylin päättävä elin, Convention järjestetään 11.-14.4.2018 Melbournessa, Australiassa. Kansallisen Neuvoston presidentti Kaija Keijola osallistuu kokoukseen. 

Jos tiedossanne on, että klubistanne on ko. kokoukseen lähtijä/lähtijöitä, ilmoittakaa henkilön nimi allekirjoittaneelle.

Convention edellyttää, että piiri kerää alueensa klubeista valtuutettujen  edustajien nimet  listoihin, ja toimittaa ne IIW:lle 12.11.2017 mennessä.  Jos klubistanne ei ole lähtijöitä, ja päätätte, että Kaija Keijola voi käyttää klubinne ääntä, ilmoittakaa siitä allekirjoittaneelle.  Klubien ja kaikkien neljän piirin  äänestysedustajat kootaan samoille listoille.

Mitä tahansa IW-toimintaan liittyviä asioita tai kysymyksiä on mielessänne, ottakaa yhteyttä,

Kauniin syksyn ja antoisan IW-toimintakauden toivotuksin

Tampereella 12.9.2017

Pirjo-Maija Rekola

Piirin 139 puheenjohtaja

pirjomaija.rekola@gmail.com

041-4404728

 

 

 

 

Hyvää keskitalvea kaikille piirin 139 klubeille!

Piirin puheenjohtajan työ on ollut todella antoisaa ja mukavaa, erityisesti ikimuistoisten klubivierailujen ansiosta. Kiitos kaikille niille klubeille, joissa olen jo saanut vierailla. Vaikka tapaamiset ovat lyhyitä, pääosin julkisen liikenteen rajoitusten vuoksi, on aina kuitenkin aistittavissa jokaisen klubin oma tunnelma. Kaikissa on ollut ihan käsin kosketeltava yhteishenki, tunnette toisenne hyvin ja Inner Wheelin ensimmäisen teeman mukaisesti edistätte aitoa ystävyyttä.

Toivon vain, että useampi jäsen saisi kokea samaa hyvää kuin minä piirin puheenjohtajana, eli kaikki innolla piirin ja Kansallisen Neuvoston tehtäviin!

Kaikilla on nyt onneksi mahdollisuus taas tavata laajemmin piirin jäseniä Jyväskylän piirikokouksessa 11.3.2017. Lähtekää mukaan isommalla joukolla niin saatte mahdollisuuden tavata oman piirimme jäseniä. Ensi syksyn Oulun Rallyssa 13.-14.10.2017 on toivottavasti oikein yleisöryntäys ja vanha lämmin ’sisarpäivien’ henki.

Seuraava Kansallisen Neuvoston puheenjohtaja pitäisi löytyä meidän piiristämme. Pääsimme viimeksi pälkähästä, kun piirin 142 Tuula Kareinen otti ystävällisesti tehtävän vastaan, vaikka vuoro olisikin ollut meidän. Ehdokkaan tulee olla entinen Kansallisen Neuvoston jäsen ja hänellä pitää olla riittävä englannin kielen taito. Pyydän klubien presidenttejä ja sihteerejä yhdessä etsimään kaikkien niiden klubienne jäsenten nimet, jotka ovat olleet Kansallisen Neuvoston jäseniä, siis piirin puheenjohtajia tai Kansallisen Neuvoston sihteerejä tai rahastonhoitajia. Olen ihan varma, että isosta jäsenmäärästämme löytyy hyvä ehdokas, olenhan tavannut jo suurimman osan teistä vierailuilla ja nähnyt fiksuja, osaavia naisia vaikka muille jakaa!

Kansallisen Neuvostoon tarvitaan muitakin virkailijoita: kaudella 2018-2019 vaihtovuorossa ovat yhtä aikaa sihteeri, rahastonhoitaja ja tiedotusvastaava.

Vielä International Inner Wheel -vaaliasia: jos klubillenne ei ole tullut vaalilippuja IIW:n  vaaleihin, kaikki tarvittava materiaali on tulostettavissa IIW:n sivuilta kohdassa Library’. Tarkat ohjeet löytyvät omilta nettisuiltamme.

Jos klubillanne on asioita, joita haluatte piirikokouksen käsittelevän, lähettäkää ehdotukset viimeistään kaksi viikkoa ennen piirikokousta. Näin hallitukselle jää aikaa valmistella asiat.

Maailman presidenttimme Olyemise Alatisen sanoin: Make friends, make a difference, be inspired

Loistavia hankia kaikille ja tavataan maaliskuussa Jyväskylässä!

 

t Asta Kotiaho, piirin 139 puheenjohtaja