Kevätretki Partaharjun toimintakeskukseen Pieksämäellä

  Inner Wheel Pieksämäen klubin kuukausikokous, 5.5.2015partahovi_1,  toteutui kevätretken (avec) muodossa       Partaharjun toimintakeskukseen Pieksämäellä, jossa aluksi vietimme pienen hartaushetken     maailman korkeimmassa kirkossa, Ristikiven kirkossa.  Hartaushetken piti Pieksämäen srk:n     kirkkoherra Mika Riikonen. ristikiven_kirkko_1

Kirkon kattona on taivas. Kirkko on saanut nimensä sen alttaripöydän vieressä olevasta suuresta kivestä. Kiveen on muotoutunut ristin muotoinen kohouma.

Kiven historia on mielenkiintoinen. Sen ovat löytäneet leiripojat Partaharjulla vuonna 1967. Partaharjun lähihistoria kertoo, että osallistuessaan silloisen leirikirkon jumalanpalvelukseen pojat olivat ”ajankuluksi”  raaputelleet sammalta kivestä.

Yhtäkkiä  kivessä oli  tuntunut kummallinen kohouma. Kohouma paljastui  suureksi luonnon muovaamaksi ristiksi kiven pinnalla.risti kivessä

Historian mukaan kiven  syntymisestä on noin 1800 miljoonaa vuotta.

 

Kirkosta matka suuntautui polkuja pitkin Partaharjun toimintakeskukseen.  Makoisat croissantit kahvin kanssa nautittuamme Partaharjun isäntä, markkinointipäällikkö Eija Sorjonen kertoi Partaharjun toiminnasta.

Partaharju on leiri-, kokous- ja juhlakeskus Salvonen nimisen järven rannalla. Siellä järjestetään edelleen lukuisia leirejä, mutta myös yksityisten henkilöiden ja yhteisöjen kokous-, virkistäytymis- ja juhlatilaisuuksia.

Partaharjulla voi majoittua yhden tai kahden hengen huoneisiin, huvilaan, tai mökkeihin.  Sorjosen mukaan majoitustilaa löytyy 165 majoittujalle ja maasto- ja telttaleireillä alueelle mahtuu  majoittumaan n. 3000 henkilöä.  Lisäksi Partaharjun kautta saa tasokkaita ruokapalveluja niin arkeen kuin juhlaankin.