Kotka – Toiminta

 

TOIMINTAVUOSI 2017 – 2018

JOULUKUU

Ennen ”pikkujouluamme” ja Suomi 100 – juhlistamista kokoonnuimme kertomaan ja kertaamaan klubimme syksyn satoa lähinnä kevään piirikokoussuunnitelmista etelästä palanneelta presidentti Sirpalle.
Arpajaisia emme ehtineet pitämään, vaan kiirehdimme kuuntelemaan klo 19.00 illan mahtavaa vierailijaamme: Brel, Suosalo ja Tapiola Big Band (noin 30 henkilöä)
Belgialaisen laulujen jättiläisen Jacques Brelin laulut nyt suomennuttuina ja uusina sovituksina. Oli nautittavaa kuunnella ammattitaitoista esiintyjää, vaikka big band soitti liian kovaa ensimmäisessä osassa.
Konsertissa oli mukana noin yksitoista IW-jäsentämme ja viisi avecia

MARRASKUU

Vierailijanamme oli Terhi Rokkanen Mannerheimin Lastensuojeliiton Kotkan paikallisyhdistyksestä, viime kauden hyväntekeväisyyskohteestamme.

IW_Kotka_kokousmuistio_14112017

LOKAKUU

Vierailijamme Cursorista Susanna Guseffoli laatinut meille tiiviin ja mielenkiintoisen paketin Kotkan ja seutumme menneestä superkesästä ja tulevista hankkeista.

SYYSKUU

Kauden ensimmäinen tapaaminen tiistaina 12.09.2017 Wanhassa Fiskarissa aloitettiin vuosikokouksella ja ruokailun jälkeen vieraamme Nina Forss kertoi EFT-hoidoista.

………….

TOIMINTAVUOSI 2016 – 2017

KESÄKUU

-Kesäkuussa ke 28.6. kävimme ylimääräisenä tapahtumana (7 henkeä) katsastamassa IIW -ruusun tilannetta Sapokassa. Teimme nautittavan kierroksen Vesipuistossa ihaillen kevätkesän komeaa kukkaloistoa ja nauttien keskiviikon puistokonsertista. Päädyimme kahveille merelliseen Cafe Laituriin.

TOUKOKUU

Kauden “Toimi sydämellä” viimeinen kuukausitapaaminen to 11.5.2017 suuntautui Haminaan yhteiskuljetuksella. Viileä ulkoilma ei haitannut, kun Haminan Bastionin tunnelmallisessa holvistossa Kamu!-ravintolassa nautimme Kamun herkkuja iloisessa kevään ja kesän odotuksessa.

HUHTIKUU

Hyväntekeväisyyskohteena olemme kuluvana toimintavuotena päättäneet tukea Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kotkan paikallisyhdistyksen toimintaa. Summa on tilitetty ja ilolla vastaanotettu yhdistyksessä.

Symbolinen lahjakortin luovutus toteutettiin iloisen rupattelun  ja kahvittelun merkeissä MLL:n kokouksessa 3.5.2017. Lahjan yhdistyksemme puolesta luovutti IW Kotkan presidentti Tuula Mäkitalo.

Kuvassa MLL:n hallitus vahvistettuna keskellä turvaistuimessaan lepäävällä Elsa-pienokaisella. Kuvassa Vasemmalta MLL:n sihteeri Heljä Halinen, taloudenhoitaja Riitta Mielonen, Elsa, IW Kotkan presidentti Tuula Mäkitalo, MLL:n puheenjohtaja Terhi Rokkanen ja varapuheenjohtaja Piia Nurminen. Kuvan otti MLL-piirin perhekeskustoiminnan koordinaattori Maiju Vesa.

—-

Huhtikuun klubikokouksessa 12.4.2017 tutustuimme oppaan (oik) johdolla Merikeskus Vellamoon

MAALISKUU

Toiminnanjohtaja Tiina Palviainen kertoi Kymenlaakson Turvakotiyhdistyksen monipuolisesta toiminnasta. Lapset, nuoret ja perheet saavat tukea ja apua työntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin. Kotkan Inner Wheel on antanut viime toimintakaudella 500 euron lahjoituksen tähän työhön.

Muistio maaliskuun kokouksesta

20170314_iwkotka_klubi-ilta

HELMIKUU

Ystävänpäivän kokous aloitetiin vaalikokouksella, jonka jälkeen valokuvaaja Pekka Vainio kertoi valokuvaustyöstään ja saimme ihailla upeita kuvia.

Revontulet Suurjärvellä

Revotulet Kotkan Suljennolla 17032013

Revontulia 17032013

Esityksen jälkeen pääsimme osallistumaana Wanhan Fiskarin ystävänpäiväiltamiin ja saimmepa jälleen kerran nauttia tuttujen muusikoiden Mikan ja Jarkon musisoinnista.

Muistio kokouksesta

20170214_iwkotka_ystavanpaiva

 

TAMMIKUU

Maakuntajohtaja Jaakko Mikkola esitteli maakuntauudistusta, Kymenlaakson liiton toimintaa ja maakuntataloa. Maakuntajohtajan esityksen jälkeen siirryimme Maakuntatalosta Karhulan torin varrella olevaan Kirjavaisen Kalakauppa ja kahvilaan.

Muistio klubi-illasta

20170110_iwkotka_maakuntatalo

 

JOULUKUU

Marraskuiset 25-juhlamme toivat lämpöä ja lisää valoa lumimaisemaamme. Seuraava valopilkkumme on Joulukonsertti Kotkan kirkossa ja ruokailu glögeineen ravintola Fransmannissa ennen konserttia.

Kutsu joulukuun kokoukseen.

MARRASKUU

Mielenkiintoisen ohjelman, herkullisen illallisen ja iloisen yhdessäolon parissa vietimme lämminhenkisen 25-vuotisjuhlan 11.11. ravintola Vaustissa.

Juhlapuhujan, piiripuheenjohtaja Asta Kotiahon sekä klubin perustajan Arja Kauton puheet loivat jälleen uskoa ja intoa yhteiseen IW-aatteeseemme. Olemme tärkeitä lähellä ja kaikkialla maailmassa yli 100:ssa maassa.

 

LOKAKUU

Lokakuun klubi-illassa perehdyimme Vanhalla Paloasemalla taidegalleria Savarte Artin toimintaan galleristi Sari Heikkilän opastuksella. Esillä olevien teosten lisäksi saamme nauttia kuohuviinistä ja pikku naposteltavasta.

image-13-10-2016-at-18-07

 

Vanha Paloasema

Rakennus on maamme vanhimpia puisia paloasemia

 

 

 

Muistio klubi-illasta

20161011_iwkotka_savarte_art

SYYSKUU
Aloitimme toimintavuoden Vanhassa Fiskarissa 13.9. vuosikokouksella, jonka jälkeen keskustelimme klubimme 25-vuotisjuhlan järjestelyistä ja klubin historiahankkeen tilanteesta. Valmisteltiin myös 3.11. pidettäviä leipomusmyyjäisiä.

 

————–

TOIMINTAVUOSI 2015 – 2016

KESÄKUU

Ruusun istutus klubimme 25-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi.

Katso kuvat ajankohtaista sivulta.

 

TOUKOKUU

Kevätretkelle suuntasimme Kuninkaantien varrelle Korkeakosken Kalastuskievariin, tunnelmalliseen kahvila-ravintolaan.
Talon isäntä kasvattaa itse chiliä. Ruokailun aikana hän kertoili chilistä ja rohkea/t maistoivat pikkuista tulimarjaa. Myös chilijätskiä sai maistaa. Muistio kokouksesta

20160510_iwkotka_kevätretki

chili1 chili2 chili3

 

HUHTIKUU

Huhtikuun klubikokouksessa tiistaina 12.4.2016 meille esittäytyi Unkari-seura.

Kotkan Suomi-Unkari Seuraa esittelivät seuran puheenjohtaja Leena Karjalainen ja sihteeri Mari Auvinen. Leena kertoi ensin Unkarin historiasta ja kielestä. Mari esitteli Unkarissa sijaitsevan ”kesämökkinsä” ja elämästä siellä. Unkarista on monta nobelistia, myös Rubikin kuutio on unkarilaisen kehittämä.

MAALISKUU

Maaliskuussa ti 08.03. vierailimme Haminassa tutustuen sotilaalliseen miljööseen. Sotilaskodissa nautimme kahvin ja munkin kuulimme mielenkiintoista kerrontaa naisupseerin uravalinnasta, jonka jälkeen tutustuimme  RUK-museoon, ja ruokailimme Varuskuntakerholla.

HELMIKUU

Helmikuussa 09.02. vaalikokous, laskiainen ja lähestyvä ystävänpäivä

Upea helmikuun kokousten avaus! Laskiaisen ja ystävänpäivän kunniaksi saimme kuulla Wanhan Fiskarin järjestämien muusikoiden hurmaavaa soittoa. Aina tilanteeseen sopivia kappaleita Mika Huusarin harmonikasta ja Jarkko Puron huilusta, ja tällä kerralla Jarkko myös lauloi. Hän kertoi myös kappaleiden taustoista, mukavaa kuultavaa.

Ruokailun jälkeen herkuttelimme suomenkielellä. Leena Aro johdatteli meidät suomenkielen kehitykseen. Kielikello-lehdestä voi seurata kehitystä ja historiaa, Kotus eli Kotimaisten kielten keskus (www.kotus.fi) -sivuilta löytyy mm. tehtäviä, joilla voit testata suomenkielen taitoasi. Esim. etu- ja sukunimiä ja niiden lukumääriä voi etsiä www.vrk.fi:stä. Leena kertoili mielenkiintoisesti omasta äidinkielestämme, ja kyseli tunsimmeko eri sanojen alkuperää, myös aivan tämän päivän uusien sanojen.

 Soittajat_helmik16  helmik16  helmik.16B
Yllätysesiintyjät Aplodit paikallaan!

 

TAMMIKUU

Tammikuun klubikokouksen teema oli “Maahanmuuttajat Kotkassa” , ohessa muistio:

20160112_iwkotka_maahanmuuttajat

JOULUKUU

Pikkujoulua vietimme 8.12. Pyhällössä rosvopaistin merkeissä eikä pukkikaan puuttunut.

MARRASKUU

Marraskuun kuukausikokouksen vietimme KotkanEnergian vieraana.

kotkanenergia

Kuvassa taustalla kotkalaistaiteilija Olavi Heinon maalaus Hovinsaaren toimitalosta.

Muistio vierailusta

20151110_iwkotka_KotkanEnergia

 

LOKAKUU

Lokakuussa pidettiin hyväntekeväisyysmyyjäiset ja käytiin raveissa, joissa mukana oli myös piiripuheenjohtaja Pikke Ritsilä.

20151028_iwkotka_myyjäisetB

20151015_iwkotka_ravitkouvolassa

 

SYYSKUU

Aloitimme toimintavuoden vuosikokouksella 8.9. ravintola Vanha Fiskarissa.

Kokouksen jälkeen suunnittelimme hyväntekeväisyysmyyjäisiä ja vahvistettiin päivämäärä 28.10.

 

 

 ——————————————————–

TOIMINTAVUOSI 2014 – 2015

 

Muistiot klubi-illoista

20150512_iwkotka_kevätretki

20150414_iwkotka_klubi-ilta

20150113_iwkotka_klubi-ilta

20141209_iwkotka_pikkujoulu

20141111_iwkotka_klubi-ilta

20141014_iwkotka_ klubi-ilta

20140909_iwkotka_ klubi-ilta

 

 

 TOIMINTAVUOSI 2013 – 2014

Klubikokous 12.11.2013, Yritysvierailu Parttialle:
Parttia Oy on erikoistunut teknokemian tuotteisiin ja pakkaamiseen sekä saunatarvikkeiden myyntiin.
Jokainen saattoi tehdä omanlaisensa  jalkakylpysuolan, johon käytettiin merisuolaa ja eteerisiä öljyjä sekä värinä elintarvikeväriä.
Klubikokous 8.10.2013:
Tutustuttiin  Kaija Haapasen opastuksella Katajasuon Ratsastustalliin, jossa halukkailla oli myös mahdollisuus nousta hevosen selkään ja kokeilla ratsastusta.
Parhaat kiitokset Kaijalle mukavasta, erilaisesta klubi-illasta.  Saimme paljon tietoa Kotkan Ratsastajista, Katajasuon tallista ja hevosista luonteenpiirteineen sekä Kaijan tekemästäsi arvokkaasta terapiatyöstä.

Monelle tämä antoi mahdollisuuden nousta hevosen selkään ensimmäistä kertaa elämässään.  Todella mainiota, ei ne hevoset niin pelättäviä ole.

Kuvasatoa:

IMG_3193 IMG_3195 IMG_3199 IMG_3200 IMG_3204 IMG_3207 IMG_3209 IMG_3212 Hrrhhhh!!! Eihän se niin kamalaa ollut…